Sitruunaista kassleria grillissä
Elokuussa on jo ripaus syksyä, mutta vielä riittää lämpimiä päiviä ja iltoja grillaamiseen. Suomalaisten grillilihasuosikki lienee broileri, mutta myös porsaanlihasta saa hyvää grilliruokaa.
Grilliin kannattaa valita lihaa, jossa on myös jonkin verran rasvaa, silloin lopputulos on mehevä. Hyvää grillattavaa on esimerkiksi kassler eli porsaan niska, joka kaiken lisäksi on hyvin edullista. Kassleria grillataan usein pihveinä, mutta joskus kannattaa
kokeilla isomman palan kypsentämistä grillissä. Kun sen marinoi kunnolla ja grillaa
maltilla, lopputulos on herkullinen.
Sitruunainen, yrteillä ja valkosipulilla maustettu marinadi antaa lihalle hyvän maun. Ja jos sen grillaaminen isoina paloina tuntuu työläältä, mikään ei estä leikkaamasta lihaa pihveiksi ja kylvettämään niitä marinadissa. Sitruunaisen kasslerin seuraan sopivat hyvin grillatut kasvikset ja perunat.
SITRUUNAINEN GRILLIKASSLER
N. 1 kg:n pala kassleria
1 tl suolaa
Marinadi
½ dl sitruunamehua
1 dl soijakastiketta
3 rkl vaaleaa balsamicoa
½ dl rypsiöljyä
½ dl fariinisokeria
3 valkosipulin kynttä
3 tl savustettua paprikajauhetta
1/4 tl mustapippurirouhetta
tuoretta timjamia ja salviaa
( tai 1 tl kuivattua timjamia ja salviaa)
Pyyhi kasslerpala kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa liha pitkittäin kahdeksi ”lankuksi” ja nuiji paloja lihanuijalla hiukan litteämmiksi. Hiero suola kauttaaltaan huolellisesti lihan pintaan. Voit myös leikata kasslerin pihveiksi.
Tee marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulikynnet. Sekoita marinadin kaikki ainekset kattilassa yrttejä lukuun ottamatta. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä hyvin.
Laita liha isoon muovipussiin, laita sinne myös timjaminoksia ja muutama salvian lehti. Kaada marinadi pussiin ja sulje se huolella. Pyörittele pussia niin, että marinadi leviää kunnolla joka puolelle.
Anna lihan marinoitua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia välillä, jotta kassler maustuu tasaisesti.
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista.
Kuumenna grilli ja kuivaa kasslerista ylimääräinen marinadi. Nosta kasslerpalat grilliin ja grillaa niitä ensin suoralla lämmöllä, kunnes ovat saaneet kauniin värin. Siirrä ”lankut” sitten hiukan sivummalle ja grillaa epäsuoralla lämmöllä, kunnes kassler on kypsää.
Pihveinä kassleria grillataan 8-10 minuuttia per puoli.
Anna lihan vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- marraskuu 2024 (1)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)