Broilerinkoipia maukkaassa liemessä
Kauppojen hyllyt notkuvat erilaisia broilerinlihatuotteita, joista jokainen voi valita mieleisensä. Suurin osa taitaa valita luuttomia rintafileitä tai suikaleita, sillä niistä saa nopeasti ja helposti aikaan monenlaisia ruokia.
Joskus kannattaa kuitenkin tarttua siihen pakettiin, jossa on esimerkiksi broilerin koipipaloja, sillä luullinen liha on todella maukasta. Se vaatii hiukan enemmän valmistusaikaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan.
Moni miettii valintoja tehdessään myös hintoja ja broilerin koivet ovat aika edullista ruokaa. Kun koipipaloja kypsentää uunissa maukkaassa liemessä, ne pysyvät mehevinä.
Koipien kaveriksi sopii hyvin etukäteen keitetty ja sen jälkeen vielä hyvin maustettu ja paistinpannulla paistettu riisi. Kun siihen yhdistää koipipadan maukkaan liemen, annos vie kielen mennessään.
BROILERIN KOIPIPATA
(4 annosta)
800 maustamattomia broilerinkoipia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1tl mustapippuria
1 rkl voita tai margariinia+1 rkl öljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2 suippopaprika
4 laakerinlehteä
1 dl vaaleaa balsamicoa
1 dl punaista pestoa
(chilihiutaleita tai chilikastiketta)
1 rk hunajaa
1 ½ dl vettä
½ kanaliemikuutio
1 prk (200 g) ranskankermaa
Tarjoiluun: reilusti lehtipersiljaa hienonnettuna
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja halkaise punasipuli ja viipaloi puolikkaat. Poista suippopaprikoista siemenet ja viipaloi paprikat. Jätä sipulit ja paprikat odottamaan.
Mausta broilerinkoivet suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista koipia molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja siirrä ne sitten uunivuokaan. Laita valkosipulisilppu, punasipuli- ja paprikaviipaleet uunivuokaan broilerinkoipien joukkoon. Sujauta vuokaan myös laakerinlehdet.
Lisää kuumalle paistinpannulle vaalea balsamiviinietikka, hunaja, ranskankerma, punainen pesto ja vesi. Murenna joukkoon puolikas kanaliemikuutio. Jos haluat ruokaan hiukan tulisuutta, lisää liemeen hiukan chilihiutaleita tai chilikastiketta. Anna liemen kiehahtaa nopeasti, jotta ainekset sekoittuvat.
Kaada liemi uunivuokaan broilerinkoipien päälle. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja nosta uuniin. Anna koipipadan kypsyä noin 45 minuuttia ja poista folio. Paista vielä 15-20 minuuttia, jotta ruoka saa hiukan väriä.
Tarjoa esimerkiksi paistetun ja hyvin maustetun riisin kanssa. Annostele lautaselle reilusti broilerinkoipipadan lientä, nosta sen päälle keko paistettua riisiä ja broilerinkoivet. Ripottele annoksen päälle runsaasti lehtipersiljasilppua ennen tarjoilua.
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- joulukuu 2024 (1)
- marraskuu 2024 (2)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)