8/11/2024

Broilerinkoipia maukkaassa liemessä

Kauppojen hyllyt notkuvat erilaisia broilerinlihatuotteita, joista jokainen voi valita mieleisensä. Suurin osa taitaa valita luuttomia rintafileitä tai suikaleita, sillä niistä saa nopeasti ja helposti aikaan monenlaisia ruokia.
Joskus kannattaa kuitenkin tarttua siihen pakettiin, jossa on esimerkiksi broilerin koipipaloja, sillä luullinen liha on todella maukasta. Se vaatii hiukan enemmän valmistusaikaa, mutta lopputulos palkitsee vaivan.

Moni miettii valintoja tehdessään myös hintoja ja broilerin koivet ovat aika edullista ruokaa. Kun koipipaloja kypsentää uunissa maukkaassa liemessä, ne pysyvät mehevinä.

Koipien kaveriksi sopii hyvin etukäteen keitetty ja sen jälkeen vielä hyvin maustettu ja paistinpannulla paistettu riisi. Kun siihen yhdistää koipipadan maukkaan liemen, annos vie kielen mennessään.

BROILERIN KOIPIPATA
(4 annosta)
800 maustamattomia broilerinkoipia
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1tl mustapippuria
1 rkl voita tai margariinia+1 rkl öljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2 suippopaprika
4 laakerinlehteä
1 dl vaaleaa balsamicoa
1 dl punaista pestoa
(chilihiutaleita tai chilikastiketta)
1 rk hunajaa
1 ½ dl vettä
½ kanaliemikuutio
1 prk (200 g) ranskankermaa
Tarjoiluun: reilusti lehtipersiljaa hienonnettuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja halkaise punasipuli ja viipaloi puolikkaat. Poista suippopaprikoista siemenet ja viipaloi paprikat. Jätä sipulit ja paprikat odottamaan.

Mausta broilerinkoivet suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista koipia molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja siirrä ne sitten uunivuokaan. Laita valkosipulisilppu, punasipuli- ja paprikaviipaleet uunivuokaan broilerinkoipien joukkoon. Sujauta vuokaan myös laakerinlehdet.

Lisää kuumalle paistinpannulle vaalea balsamiviinietikka, hunaja, ranskankerma, punainen pesto ja vesi. Murenna joukkoon puolikas kanaliemikuutio. Jos haluat ruokaan hiukan tulisuutta, lisää liemeen hiukan chilihiutaleita tai chilikastiketta. Anna liemen kiehahtaa nopeasti, jotta ainekset sekoittuvat.

Kaada liemi uunivuokaan broilerinkoipien päälle. Peitä vuoka foliolla tai kannella ja nosta uuniin. Anna koipipadan kypsyä noin 45 minuuttia ja poista folio. Paista vielä 15-20 minuuttia, jotta ruoka saa hiukan väriä.

Tarjoa esimerkiksi paistetun ja hyvin maustetun riisin kanssa. Annostele lautaselle reilusti broilerinkoipipadan lientä, nosta sen päälle keko paistettua riisiä ja broilerinkoivet. Ripottele annoksen päälle runsaasti lehtipersiljasilppua ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO