18/12/2024

Kuhaa, kylmäsavulohta ja lehtikaalia samalla pannulla

Tähän aikaa vuodesta lehdet ja sosiaalisen median tilit pursuavat talven juhlien, joulun ja uudenvuoden, herkkujen reseptejä. Kaikki eivät kuitenkaan halua syödä perinteistä jouluruokaa eivätkä nakkeja ja perunasalaattia uutena vuotena.

Herkutella voi silti, sillä ihania raaka-aineita ja houkuttelevia reseptejä löytyy joka makuun. Kalaruoan ystäville sopii esimerkiksi tämä kahden kalan pannu, joka on valmistettu miedosta kuhasta ja suolaisesta, vahvemman makuisesta kylmäsavulohesta. Kuhan sijaan kalapannuun voi käyttää ahvenfileitä.
Kalojen seuraan sopii mainiosti kermaisessa kastikkeessa pehmeäksi kypsyvä lehtikaali. Kastikkeen maustavat piparjuuritahna ja raikas sitruuna.

Kahden kalan pannu sopii talven juhlakauteen, tavallisen viikonlopun lounaalle tai ihan milloin vain. Seurakseen se ei kaipaa muuta kuin keitettyjä perunoita ja hyvää salaattia.

KAHDEN KALAN PANNU
(4:lle)
600 g nahattomia kuhafileitä
150 g kylmäsavulohta
pala purjoa
3 isoa lehtikaalin lehteä
4-5 dl dl kermaa/ruokakermaa/kaurakermaa
1/2 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
tilliä

Leikkaa kuhafileet kahtia ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista fileepalat voissa molemmin puolin ja nosta ne lautaselle odottamaan.
Pese paistinpannu kastikkeen tekoa varten.
Huuhtele lehtikaalin lehdet ja leikkaa niistä kova keskiruoti pois. Hienonna kaali pieneksi silpuksi.
Halkaise purjonpala, huuhtele se ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Paista purjoa ja lehtikaalisilppua keskilämmöllä paistinpannulla, kunnes ne pehmenevät. Kaada pannulle kerma, sekoita joukkoon piparjuuritahna ja sitruunamehu ja anna kastikkeen kiehua hetki.
Lisää kuhapalat kastikkeeseen varovasti, niin etteivät ne hajoa. Viipaloi kylmäsavulohi ja lisää viipaleet kastikkeeseen. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.
Tarkista suola ja rouhi päälle mustapippuria. Hienonna pannuun vielä tuoretta tilliä.
Tarjoa kuhapannu keitettyjen perunoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO