Yrtit ryydittävät possunfileen
Kesällä laitetaan ruokaa ulkona. Kokkauksen käryt haihtuvat saman tien taivaan tuuliin. Ja tunnetustihan ruoka maistuu aina ulkona paremmalta kuin sisällä.
Nyt eletään jo heinäkuuta ja grillissä on ehtinyt valmistua jo ateria jos toinenkin. Talviset liharuoat ovat vaihtuneet hiilitulella tai muurikalla paistettuihin herkkuihin.
Olen sen verran laiska ja hätäinen kokki, että ruoan pitää valmistua nopeasti. Esivalmisteluihin kyllä saatan upottaa aikaa, mutta grillauksen pitää sujua sukkelaan. Mahtaako johtua siitä, etten koe oikein olevani kotonani grillin ääressä.
Niin tai näin, perhe on tullut silti ruokittua. Viimeksi yrtti- ja pähkinätahnalla täytetyllä porsaan sisäfileellä.
Appelsiinimehusta, soijasta ja tummasta balsamicosta saa hyvän marinointisiirapin kun hetken keittelee. Ja täytekin on helppo tehdä, sen kun vain pyöräyttää kaikki sekaisin jollain masiinalla.
Sitten ei vaaditakaan kuin sorminäppäryyttä fileen täyttämiseen ja rullaamiseen, ja tarkkuutta grillaamiseen, ettei lopputuloksena ole kovettunut hiilimöykky (niinkin on käynyt, tunnustan).
Lisukkeista ei kesällä tule puutetta, esimerkiksi marinoidut luumu- tai kirsikkatomaatit ja uudet perunat maistuvat aika mainiolta lihan kanssa.
Ihana jälkiruoka syntyy mintulla maustetusta vanilja-jogurttivaahdosta ja kaurakekseistä.
YRTTITÄYTTEINEN POSSUNFILEE
2 kpl n. 500 g porsaan sisäfilettä
1 pkt amerikanpekonia
Marinadi:
2 dl appelsiinitäysmehua
3 rkl soijakastiketta
3 rkl tummaa balsamicoa
½ dl rypsiöljyä
Täyte:
100 g saksanpähkinöitä
1 ruukku rucolaa
1 ruukku persilaa
3 valkosipulin kynttä
5 rkl öljyä
suolaa
Sekoita marinadin ainekset ja keitä niin kauan, että liemestä tulee siirappimaista. Jäähdytä ja poista sillä aikaa possunfileistä kalvot. Laita liha muovipussiin, kaada marinadi päälle ja anna maustua yön yli tai ainakin muutama tunti.
Ota fileet marinadista. Leikkaa ”auki”, niin, että lihasta tulee levy. Nuiji tarvittaessa ohuemmaksi.
Rouhi saksanpähkinät pieneksi esimerkiksi tehosekoittajalla. Kuori valkosipulinkynnet, silppua yrtit ja pyöräytä kaikki tasaiseksi tahnaksi. Kaada joukkoon öljy ja mausta suolla.
Levitä yrittitahna fileiden päälle. Kääri liha kiinni amerikanpekonin avulla, cocktailtikuista voi olla apua.
Grillaa fileitä 15–20 minuuttia ympäriinsä. Nosta pois grillistä ja kääri folioon. Anna lihan paistua vielä vartti folionyytissä. Kannattaa tarkistaa kypsyyttä välillä, ettei liha kuivu liikaa.
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- joulukuu 2024 (1)
- marraskuu 2024 (2)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)