Tuttu ruoka, uusi maku
Pikaruoka saa harvoin minut innostumaan. Ohitan hampurilaisravintolat ja nakkikioskit sujuvasti. Vain muutaman kerran vuodessa tekee mieli poiketa grillille.
Yksi kerta on aina kesällä Porissa jazzfestivaaleilla. Vaikka jatsarireissulla yleensä syödään itse tehtyjä piknik-herkkuja, on ennen kotimatkaa saatava yksi hot dog. Sen sämpylä ei ole kummoinenkaan, mutta pitkä nakki, hyvä sinappi ja päälle ripoteltava paahdettu sipulirouhe tekevät annoksesta maukkaan. Itse asiassa se on juuri se paahtosipuli, joka maistuu niin hyvälle.
Onneksi paahdettua sipulirouhetta voi käyttää ruuanlaitossa myös kotona. Rouhe sopii hyvin esimerkiksi jauhelihapihvien kuorrutteeksi. Alle hiukan ranskalaista sinappia (ihan tavallinenkin käy) ja arkisista pihveistä tulee hiukan fiinimpiä, tai ainakin erilaisia.
KUORRUTETUT JAUHELIHAPIHVIT
n. 500 g hyvää jauhelihaa (hirveä, nautaa tai karitsaa)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tl kuivattua timjamia
1–2 tl suolaa
jauhettua maustepippuria ja paprikaa maun mukaan
1 muna
Dijon-sinappia
paahdettua sipulirouhetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljytilkassa tai voissa paistinpannulla tai mikrossa. Sekoita kulhossa jauheliha ja kananmuna, lisää joukkoon sipulit ja mausteet ja sekoita hyvin. Paista tarvittaessa koepihvi ja tarkista maku.
Muotoile jauheliha pihveiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Levitä jokaiselle pihville hyvä kerros sinappia ja painele sen päälle ruokalusikallinen tai pari paahtosipulia.
Paista pihvit kypsiksi uunissa. Tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.
3 Responses to Tuttu ruoka, uusi maku
Vastaa
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- marraskuu 2024 (1)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)
Saako Huittisista jostain karitsan jauhelihaa? Tässäkin ohjeessa vaihtoehtona ja olisin tarvinnut myös karitsalootaan.
En osaa sanoa, mikä on tilanne Huittisten ruokakaupoissa. Epäilen, ettei ainakaan kotimaista karitsanjauhelihaa ole tarjolla. Itse ostin juuri pari viikkoa sitten suoraan tuottajalta eli Jan Suttlelta Sastamalasta. Myös Torikan Karitsa Vampulassa myy lihaa suoraan tilalta. Aina ei tosin tuottajillakaan ole saatavilla, mutta kannattaa kysellä. Näihin pihveihin käy toki tavallinenkin jauheliha. Erilainen maku tulee sinapista ja paahtosipulista.
t. Maikku
Ostin pari viikkoa sitten karitsan jauhelihaa Wanhalta WPK :lta, oli kotimaista.En kuitenkaan täällä Saksassa paljon ruokaa laittavana osaa tehdä eroa kotimaisen ja eu-laisen lihan välillä, ja ainakin täällä on tarjonta paljon laajempi ja esim. huomenna haemme suoraan tuottajalta parikymmentä kiloa erilailla esivalmisteltua naudanlihaa!!!!!!!