20/12/2018

Juustopiirakka

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunasosejauhetta tai perunahiutaleita
½ tl suolaa
125 g voita
1 kananmuna

Täyte:
300 grammaa mustaleimaista emmentalia raastettuna
4 munaa
2,5 dl kaurakermaa
1 rkl sinappia
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria
koristeeksi: pinjansiemeniä

Sekoita jauhot, perunasosejauhe ja suola. Nypi jauhoihin huoneenlämpöinen voi ja lisää taikiaan nopeasti sekoittaen kananmuna.
Laita taikina kelmulla peitettynä puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Painele se leivinpaperilla peitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (24 cm) ja esipaista noin 10–15 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa juustoraaste, kananmunat ja kerma. Mausta sinapilla, timjamilla ja mustapippurilla.
Ota piirakkavuoka uunista ja levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle pinjansiemeniä. Paista, kunnes täyte on kypsynyt kauniin ruskeaksi. Tarjoa hiukan jäähtyneenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO