3/09/2019

Hyvät kumppanit porkkana ja riisi

PORKKANARISOTTO
2-3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsi-  tai oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio

Viimeistelyyn
1 prk mascarpone-juustoa
1 prk ranskankermaa (200 g)
50–100 g parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa (tarvittaessa)

Lisäksi
1-2 viipaletta vuohenjuustoa/annos
voita paistamiseen
Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna myös sipulit.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaraaste ja kasvikset. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on lähes läpikuultavaa. Kaada viini kattilaan ja murenna joukkoon liemikuutio.

Kuumenna vesi esimerkiksi vedenkeittimellä ja lisää sitä 1 dl kerrallaan koko ajan sekoitellen. Keitä riisiä, kunnes se on melkein kypsää, risottoon saa jäädä pieni purutuntuma.
Lisää mascarpone ja parmesan-raaste ja sekoita hyvin. Risotto saa olla mieluummin valuvaa kuin puuromaista, joten lisää tarvittaessa vettä.
Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

VUOHENJUUSTOKIEKOT
Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle noin ruokalusikallinen voita. Leikkaa vuohenjuustotangosta 1–1,5 sentin levyisiä kiekkoja ja kun voi alkaa vaahdota, laita vuohenjuustokiekot paistumaan.
Anna juuston paistua rauhassa, käännä kiekot vasta kun niiden reunat alkavat ruskistua. Käännä ja paista toinen puoli samalla tavalla.
Nosta risottoannoksen päälle kiekko tai kaksi.

MARINOIDUT PORKKANANAUHAT
1 iso porkkana
1 rkl valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Pese ja kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä leveitä nauhoja. Sekoita marinadin ainekset ja laita porkkananauhat liemeen maustumaan puoleksi tunniksi.
Nosta nauhat liemestä valumaan lautaselle ja koristele niillä risottoannokset.

One Response to Hyvät kumppanit porkkana ja riisi

  1. jason smith says:

    Nice post..
    You share very best recipe for making food.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO