22/07/2024

Lohilettuja pikkunälkään – tai miksei isompaankin

Herkullisen hillon ja kermavaahdon kanssa tarjotut letut ovat ihania, mutta vähin-tään yhtä hyviä ovat erilaiset suolaiset letut. Niistä saa kelpo välipalan, iltapalan tai alkupalan tai vaikka koko aterian. Ja mainiosti letut sopivat myös brunssille tai retkievääksi.

Parhaat letut paistuvat valurautapannussa, mutta hyviä lettuja syntyy myös pinnoitetussa pikkulettupannussa.

Näiden suolaisten lettujen maun salaisuus on kesäkurpitsassa ja kylmäsavulohessa, jotka sekoitetaan taikinaan. Lettuannoksen kruunaa karkealla sinapilla ja runsaalla tuoreella tillillä maustettu ranskankermakastike.

LOHI-KESÄKURPITSALETUT
( n. 30 kpl pientä lettua)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kesäkurpitsaraastetta
150 g kylmäsavulohta
ruohosipulia
paistamiseen voita ja öljyä

Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito. Vatkaa munien rakenne rikki vispilällä, jotta ne sekoittuvat maitoon. Lisää myös vehnäjauhot hyvin sekoittaen.
Huuhtele kesäkurpitsa, raasta se karkeaksi raasteeksi ja lisää lettutaikinaan. Mausta taikina suolalla ja anna turvota puolisen tuntia.
Hienonna kylmäsavulohi ja ruohosipuli ja sekoita lettutaikinaan.
Kuumenna lettupannu ja laita sen koloihin hiukan voita ja öljyä. Paista lohiletut keskilämmöllä kullanruskeiksi.

Kastike
200 g ranskankermaa
1 rkl karkeaa sinappia
2 tl hunajaa
2 tl sitruunamehua
runsaasti hienonnettua tilliä
Sekoita sinappi, hunaja, sitruunamehu ja tilli ranskankermaan ja tarjoa kastike lohilettujen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO