Fenkolifanin lempispagetti
Fenkoli ei ole enää mitenkään harvinainen näky kauppojen vihannestiskeillä, mutta vielä on paljon kotikokkeja, jotka eivät ole sen hienoon, anikselta vivahtavaan aromiin tutustuneet.
Fenkoli sopii monenlaisiin ruokiin, esimerkiksi raakana se on erinomainen s-laattiaines, ja uunissa haudutettuna ja karamellisoituna se on oiva kumppani niin kalalle kuin lihalle.
Fenkolista syntyy myös herkullinen pastakastike, kun sen kuullottaa sipulin ja valkosipulin kanssa ja maustaa fenkolinsiemenillä, sitruunalla ja hunajalla. Ja ellei halua kasviskastiketta, voi kastikkeeseen lisätä vaikka raakamakkarapalleroita tai paistettua lohta.
Fenkoliin kannattaa tutustua. Se sopii monenlaisiin ruokiin, esimerkiksi nopeasti valmistuvaan spagettikastikkeeseen.
Spagettiannokseen voi halutessaan lisätä kalaa tai lihaa, vaikkapa raakamakkarapalleroita tai paistettua lohta. Myös kylmäsavulohi sopii hyvin fenkolin kanssa yhteen.
Fenkolista syntyy myös herkullinen pastakastike, kun sen kuullottaa sipulin ja valkosipulin kanssa ja maustaa fenkolinsiemenillä, sitruunalla ja hunajalla. Ja ellei halua kasviskastiketta, voi kastikkeeseen lisätä vaikka raakamakkarapalleroita tai paistettua lohta.
Fenkoliin kannattaa tutustua. Se sopii monenlaisiin ruokiin, esimerkiksi nopeasti valmistuvaan spagettikastikkeeseen.
Spagettiannokseen voi halutessaan lisätä kalaa tai lihaa, vaikkapa raakamakkarapalleroita tai paistettua lohta. Myös kylmäsavulohi sopii hyvin fenkolin kanssa yhteen.
FENKOLISPAGETTI
4:lle
300 g spagettia
vettä keittämiseen
suolaa
Kastike:
1 iso fenkoli
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
200 g ranskankermaa
1 dl kaurakermaa tai ruokakermaa
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
parmesan-juustoa raastettuna
(150 g raakamakkaraa lohta)
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhdo fenkoli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin lehtitupsuja koristeeksi.
Viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja paista hetki fenkolinsiemeniä, mutta varo, etteivät ne pala.
Lisää pannulle fenkoliviipaleet, sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se vihannesten joukkoon. Mausta hunajalla ja suolalla.
Lisää pannulle ranskankerma ja kaurakerma ja anna kastikkeen hautua vielä hetki. Rouhi sekaan mustapippuria. Hienonna kastikkeeseen lopuksi reilusti lehtipersiljaa. Sekoita pasta kastikkeeseen ja raasta annosten päälle parmesaania.
Jos haluat spagettiannoksesta hiukan tuhdimman, voit lisätä siihen raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa. Purista makkarasta paistinpannulle pieniä palleroita ja paista ne valmiiksi ennen kastikkeen tekemistä ja pastan keittämistä ja laita kannen alle odottamaan, jotta ne pysyvät lämpimänä. Lisää makkarapallerot lopuksi pasta-annoksen päälle.
Jos haluat lohiversion, mausta lohifileepala suolalla ja paista pannulla. Lohen voit lisätä myös annoksen päälle. Jos lisäät sen suoraan kastikkeeseen, sekoittele varovasti, että kala pysyy palasina.
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- marraskuu 2024 (1)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)