27/05/2016

Pikaista pikkuruokaa

Jos kaapista löytyy kananmunia, juustoa ja kesäkurpitsaa, niistä syntyy nopeasti esimerkiksi näitä pieniä kesäkurpitsapaistoksia. Eivät ole ihan mitään kevytruokaa juuston takia, mutta herkullisia ovat ja se on tietysti pääasia.
Kesäkurpitsapaistokset ovat myös aika mukava lisuke melkeinpä mille tahansa pääruoalle. Ainakin kaiken grillatun kanssa nämä meillä maistuvat.
Ja voihan tämä olla pääruokakin, kun tekee kylkeen ruokaisan salaatin. Kesäkurpitsan tilalle voi vaihtaa oman maun mukaan muitakin vihanneksia, kirsikkatomaatitkin voisivat sopia hyvin. Siitäpä sitten vaan paistoksia väsäämään.

Kesäkurpitsapaistokset2

KESÄKURPITSAPAISTOKSET

1 iso kesäkurpitsa
5 munaa
3–4 rkl maizenaa
tuoretta basilikaa
150 g voimakasta juustoraastetta, esim. parmesaania tai emmentalia
muutama kevätsipulinvarsi
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
öljyä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, silppua valkosipuli ja viipaloi kevätsipulin varret.
Lämmitä paistipannussa hiukan öljyä ja paista sipuleita ja kesäkurpitsaviipaleita muutama mi-nuutti, kunnes ne hiukan pehmenevät.
Vatkaa isossa kulhossa sekaisin kananmunat ja maizena. Lisää juustoraaste, ripaus suolaa ja mustapippuria. Lisää muna-juustomassaan silputtu basilika ja sekoita varovasti.
Kaada seos pieniin muffinivuokiin ja paista noin 20 minuuttia, kunnes paistokset ovat kullanrus-keita.
Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.

IMG_20160501_132504

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO