Kalkkunaa rullalle ja grilliin
Kun aamukahvipöydän toiselta puolelta kuuluu toive, että voitaisiinko grillata illalla jotain, mieleen ei tule yhtään ideaa. On kiireisen viikon perjantai, ja jo aamulla tuntuu siltä, ettei ole varmaa saadaanko illalla pöytään yhtään mitään.
Pakastin on täynnä monenlaista lihaa, mutta lähtiessäni iltapäivällä töistä huomaan, etten muistanut ottaa mitään sulamaan. Kaupassa ainoa ajatukseni on, että nyt pitää valita jotain, joka kypsyy grillissä nopeasti. Kun kohdalle osuu pakkaus kalkkunan maustamattomia fileeleikkeitä nappaan sen ostoskärryyn. Sen enempää en jaksa ideoida. Luotan siihen, kotoa löytyy jotain tykö-tarpeita.
Niin kuin löytyykin: pala sinihomejuustoa, punainen paprika, sipulia, valkosipulia, lehtipersiljaa ja paketti pekonia. Täytän niillä kalkkunaleikkeet, käärin ne rullalle ja kiepautan jokaisen ympärille siivun pekonia. Mausteeksi yrttimaustetta, jossa on ripaus chiliä, sipaisu öljyä ja sitten grilliin. Lisukkeeksi teen lehtikaali-fetapaistosta sekä grillattuja tomaatinpuolikkaita. Saatiin sittenkin kelpo grilliateria
Kalkkunaa pitäisi syödä useamminkin, mutta valitettavasti kalkkunatuotteet eivät kaupassa nouse kovin hyvin esiin broilerituotteiden joukossa. Usein kalkkunaa ei tahdo löytää lainkaan, mikä on harmi, sillä se on todella hyvää ja ravintoarvoiltaan erinomaista.
Kalkkunanliha on vähärasvaista ja valtaosa rasvasta on pehmeää. Kalkkunassa on myös paljon hyvälaatuista proteiinia. Kannattaa siis tarttua kauppiasta hihasta ja patistella pitämään valikoimissaan myös tätä linnunlihaa.
6 kpl kalkkunan fileeleikettä
yrttimaustetta
ripaus chiliä
suolaa
mustapippuria
punainen paprika suikaleina
sinihomejuustoa
sipulia viipaleina
valkosipulia viipaleina
6 viipaletta Amerikanpekonia
öljyä
Ota kalkkunaleikkeet huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Nuiji ne kelmun välissä ohuemmiksi ja ripottele molemmille puolille mausteita. Suikaloi paprika, silppua persilja, viipaloi sipulit ja valkosipulit ja pilko sinihomejuusto.
Nosta täytteitä jokaiselle leikkeelle ja kääri ne tiukalle rullalle. Kääri ympärille viipale Amerikanpekonia. Sipaise hiukan öljyä rullien päihin, jotka eivät jää pekonin alle.
Grillaa maltillisella hiilloksella kypsiksi. Varo pitämästä rullia grillissä liian kauan, sillä kalkkuna kypsyy nopeasti. Liika paistaminen vain kuivattaa hyvän lihan.
Tarjoa mieleistesi lisukkeiden kanssa.
LEHTIKAALIPAISTOS
lehtikaalia
sipulia
punasipulia
rusinoita
feta-juustoa
öljyä
suolaa
mustapippuria
Huuhdo lehtikaalin lehdet ja irrota niistä kovat ruodit. Leikkaa kaalinlehdet ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi punasipuli ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pehmeiksi öljytilkassa, mausta mustapippurilla ja maltillisesti suolalla.
Lisää joukkoon rusinat ja anna koko satsin muhia vielä hetki. Murustele paistoksen päälle fetaa juuri ennen tarjoilua.
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- joulukuu 2024 (1)
- marraskuu 2024 (2)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)