1/04/2010

Pääsiäispaisti kääröiksi

Pääsiäisenä tarjotaan usein lammasta, mutta kun kaikki eivät siitä pidä, voi pyhien pääruoan tehdä yhtä hyvin naudan tai hirven lihasta. Hyvä liha ei paljon edes mausteita kaipaa, mutta hieman juhlavampaa ruokaa saa, kun kääntelee paistiviipaleet kääryleiksi ja ne sinihomejuustolla, purjosuikaleilla ja omenalla.
Lisää makua antavat valkosipulinkynnet, tuore timjami ja rosmariini. Ellei tuoreita yrttejä ole, voi kuivattujakin käyttää vallan mainiosti.

LIHAKÄÄRYLEET
n. 800 naudan tai hirven sisäpaistia
1 kolmiopala sinihomejuustoa
1 iso omena
pieni purjo
3–6 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
timjamia ja rosmariinia
vettä
1 dl kermaa
1 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
coctailtikkuja
vehnäjauhoja
voita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji niitä vähän ohuemmiksi.
Suikaloi purjo ja omena ja leikkaa sinihomejuustosta paloja.
Nosta jokaiselle viipaleelle kaikkia täytteen aineksia, kääri rullalle ja kiinnitä coctailtikulla.
Ruskista kääryleet useammassa erässä paistinpannulla voissa ja nosta sen jälkeen uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuori valkosipulinkynnet ja laita kokonaisina uunivuokaan kääryleiden joukkoon. Silppua joukkoon myös timjami ja rosmariini.
Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vettä vuokaan niin, että kääryleet peittyvät. Mausta liemi soijakastikkeella ja hunajalla.
Paista kääryleitä uunissa, kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu lihan laadusta.
Kun liha on kypsää, siirrä kääryleet toiseen astiaan. Peitä foliolla ja laita astia uuniin.
Siivilöi paistoliemi kattilaan, suurusta vehnäjauhoilla ja lisää joukkoon kerma.
Tarjoa kääryleet ja kastike perunoiden, uunijuureksien ja salaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO