20/04/2010

Pientä hyvää

Jälkiruoka kruunaa aterian, sen tietävät kaikki. Harva ehtii tai viitsii arkisin askarrella jälkiruokia, hyvä kun ehtii kokata edes sen varsinaisen aterian.
Viikonloput ovat toinen juttu, silloin on mukava hemmotella perhettään ja itseään jollain herkulla. Sunnuntailounaan päätteeksi maistuu pieni makea pala.
Jälkiruokaohjeet tuppaavat usein olemaan aika tuhteja. Onneksi kevyempiäkin vaihtoehtoja on, esimerkiksi rahkasta saa sekä hyvää että kevyttä helposti.
Pääsiäisen aikaan sopivat hyvin rahkaletut, helppo ja herkullinen jälkiruoka itse tehdyn hillon, tuoreiden marjojen ja jäätelön kanssa.

RAHKALETUT
1 prk rahkaa
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
¼ til suolaa
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa

Sekoita rahkaan vehnäjauhot, sokeri, suola, munat ja mausteet. Anna taikinan seisoa puolisen tuntia ennen paistamista. Paista voissa lettupannulla. Annoksesta tulee 7-8 pientä, pulleaa rahkalettua.

2 Responses to Pientä hyvää

  1. Ulla says:

    Lättyohje menee suoraan lättytytön makuhermoon, nam. Näitä teemme pääsiäisenä. Äiti syö isoimman pinon.

  2. Maikku says:

    Rahkaletut ovat minunkin lempparilettujani, tavallisista en niin välitäkään. Olen tehnyt näitä joskus myös aamiaiselle. Ovat tosi hyviä esimerkiksi kesällä tuoreiden mustikoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO