15/06/2010

Paprikaan piilotettua leipää

Kokkaaminen on kesällä mukavaa, kun sitä voi tehdä ulkona grillin ääressä. Pakko on tosin tunnustaa, etten ole kovin innokas grillaaja. Mieluummin teen ruokaa muurikalla.
Saatan paistaa sillä jauhelihapihvejä tai broileria tai kypsentää kalanyyttejä. Melkeinpä parhaita ovat kuitenkin liharuuan lisukkeet, esimerkiksi sienet ja kasvikset.
Mainion makuisen lisukkeet saa suippopaprikoista (tavallisetkin käyvät), jotka täytetään kahdenlaisella leipätäytteellä ja paistetaan grillissä tai uunissa.

LEIPÄTÄYTTEISET PAPRIKAT
4 suippopaprikaa
2 ruispuikulaa
3 rkl vihreää pestoa
mozzarella-juustoa
3 kaurapuikulaa
4 valkosipulinkynttä
2 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl parmesan-juustoa raastettuna
mustapippuria
öljyä

Rouhi ruis- ja kaurapuikulat erikseen tehosekoittimessa hienoksi.
Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
Sekoita ruisleipärouheeseen pesto ja painele täytettä kahteen paprikanpuolikkaaseen. Paloittele täytteen päälle mozzarellaa ja nosta toiset paprikanpuolikkaat täytteen päälle.
Raasta toista täytettä varten sitruunasta kuori. Silppua valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä paistinpannulla.
Kaada pannulle myös kauraleipärouhe ja paahda hetki. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja persilja ja ota pannu liedeltä. Anna jäähtyä ja lisää leipäseokseen parmesan-raaste. Mausta mustapippurilla.
Painele täyte kahteen paprikanpuolikkaaseen ja nosta kannet päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes paprikat pehmenevät.
Jos kypsennät grillissä, kannattaa sivellä niiden pintaan öljyä ja käännellä varovasti, että ”paketti” pysyy koossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO