Sydäntalvella maistuvat keitot
Sydäntalven parasta ruokaa ovat keitot. Ne lämmittävät mukavasti.
Keittoa voi tehdä kerralla ison kattilallisen, josta riittää useammallekin aterialle. Keitothan tunnetusti paranevat uudelleen lämmitettäessä.
Keittojen tekemisessä suurin työ on yleensä ainesten pilkkominen. Helpommalla sopan saa, kun käyttää esimerkiksi valmiita pakastevihanneksia ja säilykkeitä.
Keskitalvella herkutellaan yleensä hernekeitolla. Vaihteeksi kannattaa kokeilla tomaattista papukeittoa, joka syntyy näppärästi säilykepavuista. Pavut voi keittää itsekin, mutta jos haluaa säästää aikaa ja vaivaa, tölkkipavut ajavat saman asian. Papukeitto sopii kasvissyöjillekin, kun jättää siitä pekonin pois.
PAKKASPÄIVÄN PAPUKEITTO
1 pkt fileepekonia
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tlk kidneypapuja
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl fariinisokeria
vettä
tuoretta tai kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
(chilijauhetta)
ruokakermaa
Valuta pavut lävikössä ja huuhtele ne.
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Paista pekoni kasarissa, lisää joukkoon sipulit, valkosipulit ja tomaattipyre.
Sekoittele ja anna paistua hetki. Lisää tomaattimurska ja pavut ja sen verran vettä, että syntyy sopivan paksuinen liemi.
Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jos haluat keittoon lisää potkua, ripsauta joukkoon chilijauhetta.
Anna kiehua noin 15 minuuttia, nosta kattila hellalta ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Se saa jäädä karkeahkoksi.
Nosta uudelleen levylle ja kiehauta hetki. Tomaatin voimakasta makua voi pehmentää tilkalla ruokakermalla.
Koristele keitto ranskankermalla tai maustamattomalla jogurtilla ja tarjoa hyvän leivän kanssa.
6 Responses to Sydäntalvella maistuvat keitot
Vastaa
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- lokakuu 2024 (1)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)
tää on erittäin maukasta, ilman pekonia olen tehnyt. 🙂
Mukavaa, että pidit keitosta. Pekonin voi tosiaan hyvin jättää pois, silloin keitto sopii myös kasvissyöjille. Pekoni tuo keittoon hiukan savun makua, mutta tulipa juuri nyt mieleeni, että mausteeksi voisi sopia myös savusuola. Olen käyttänyt sitä vain kalaan, ja aika varovainen saa olla, kun se on aika voimakkaan makuista. Mutta jos laittaisi keittoon vain vähän,voisi tulla hauska aromi. Täytyypä testata.
Pekoni kyllä sopii keittoon. Seuraavaksi aion kokeilla, miltä chorizo-raakamakkara maistuu tässä sopassa. Olen melko varma, että hyvältä.
En muuten soseuttanut keittoa; onnistui silti hyvin.
Pekoni tuo keittoon mukavaa savun makua. Minäkään en soseuta ihan kokonaan, vaan jätän sen hiukan karkeaksi. Sillä tavalla soppaan jää sopivasti pureskeltavaa. Pavuista saa monenlaista hyvää ruokaa, pitäisi käyttää enemmänkin.
Tämä oli todella hyvää ja pekonin kera! Isäni poikkesi juuri, kun sain keiton valmiixi ja hän pyysi ohjeen, historiallista 😉
Hauska kuulla, että keitto maistui. Ja mukavaa, että isäsi halusi reseptinkin.Sehän tässä on tarkoitus, että niitä jaetaan eteenpäin.