27/10/2011

Samettista savunmakua paistokseen

Maa-artisokka jakaa mielipiteet. Toiset rakastavat, toiset inhoavat sen erikoista, savuun vivahtavaa makua. Maa-artisokkien käsittely vaatii hiukan vaivannäköä,
sillä muhkuraisten mukuloiden kuoriminen ei ole helppoa. Vaiva kuitenkin palkitaan, sillä muhkuroista syntyy syksyn parasta herkkua. Useimmiten maa-artisokasta tehdään keittoa, mutta siitä syntyy myös herkullinen uuniruoka, jonka aromia voi vielä korostaa savujuustolla. Mausteeksi ripaus muskottia ja reilusti persiljaa ja ihana ateria on valmis.

MAA-ARTISOKKAPAISTOS
Noin 600 g maaartisokkia kuorittuina
vettä
150 g savujuustoa
2,5 dl kermaa, maitoa tai ruokakermaa
ripaus muskottipähkinää ja mustapippuria
suolaa maun mukaan
runsaasti tuoretta persiljaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori maa-artisokat ja keitä ne melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön ja valuta vesi pois.
Voitele uunivuoka ja asettele maa-artisokat siihen. Raasta juusto, kuumenna kerma tai maito ja sulata siihen juusto. Mausta suolalla, muskotilla ja mustapippurilla. Silppua joukkoon reilusti persiljaa.
Kaada juustokastike maa-artisokkien päälle, paista uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä ja paistos saa kullanruskean värin. Sopii liharuoan lisukkeeksi tai kasvisateriaksi sellaisenaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO