24/01/2012

Broileria vaihteeksi kääryleinä

Joulun jälkeen aikakauslehdet ovat olleet täynnä ruokavalion kevennysjuttuja ja laihdutusvinkkejä. Vaikkei mihinkään niistä hurahtaisikaan, raskaiden jouluruokien jälkeen on toden totta tehnyt mieli syödä jotain kevyempää.
Linnunlihasta ehdoton suosikkini on kukonpoika, mutta kyllä broilerikin silloin tällöin maistuu.
Broilerin ohutleikkeistä saa herkullisia kääryleitä kun ne täyttää yrtti-juusto-pähkinätahnalla. Homma kuulostaa monimutkaisemmalta kuin onkaan. Suurin työ on täytteen tekemisessä, eikä sekään kovin iso urakka ole.
Kääryleiden kaveriksi ei tarvita välttämättä muuta kuin salaattia, mutta ateria vie kielen mennessään, jos lisukkeeksi tekee spelttirisoton. Siis risoton, jossa on riisin sijaan käytetty pähkinäiseltä maistuvia spelttijyviä.

BROILERIKÄÄRYLEET
4-6 broilerin ohutleikettä
suolaa
mustapippuria
öljyä
nokare voita

Täyte:
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl saksanpähkinöitä
1,5 persiljasilppua
2 isoa valkosipulinkynttä
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Tee ensin täyte. Laita aurinkokuivatut tomaatit tehosekoittajaan tai sauvasekoittimen kulhoon. Rouhi saksanpähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi ja lisää tomaattien sekaan, Lisää myös pilkotut valkosipulinkynnet, persiljasilppu ja tuorejuusto.
Pyöräytä kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi tai soseuta sauvasekoittimella. Jos tahna tuntuu liian paksulta, lisää vähän tomaattien öljyä.
Levitä leikkeet työlaudalle, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä joka leikkeelle täytettä, rullaa kääryleeksi ja kiinnitä cocktailtikuilla.
Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Ruskista kääryleet, siirrä uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Anna kypsyä noin vielä 20 minuuttia.
Poista coctailtikut kääryleistä ja tarjoa ne salaatin tai risoton kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO