7/03/2012

Kuin pizza ilman pohjaa

Lauantai-ilta, iltapalan aika, ja kokin inspiraatio kadoksissa. Laiskottaa, varsinkin kun iltapalan ainekset unohtuivat päivällä ostoslistalta. On siis tyydyttävä siihen, mitä kaapista löytyy.
Mitä syntyy keskikokoisesta kesäkurpitsasta, parista purkillisesta tomaattimakrillia, valkosipulista ja jääkaapin perällä unohtuneesta parmesan-juuston nokareesta? Ai niin, rucolaa sentään tuli päivällä ostettua, siitä saadaan vähän vihreää.
Syntyy kesäkurpitsavuoka, joka on vähän kuin pizza ilman pohjaa, mutta itse asiassa herkullisempi. Suunnittelematta kotikokki onnistuu joskus paremmin kuin tarkkaan keittokirjan reseptejä noudattaessaan. Kannattaa kokeilla.

KESÄKURPITSAVUOKA
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 purkkia makrillia tomaattikastikkeessa
4 valkosipulinkynttä
pala parmesan-juustoa
öljyä
suolaa, mustapippuria
rucolaa

Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi, kuori ja pilko valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kasarissa tai paistinpannulla ja paista kesäkurpitsoihin nopeasti kullanruskea pinta. Älä anna niiden paistua liian pehmeiksi.
Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki.
Voitele matala uunivuoka ja ladon sen pohjalle kesäkurpitsaviipaleet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Soseuta makrilli haarukalla ja levitä kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
Raasta parmesan ja levitä vuokaan päällimmäiseksi.
Paista 200 asteessa, kunnes juusto on kullanruskeaa.
Ota uunista ja revi päälle rucolaa.
Tarjoa iltapalana hyvän leivän kanssa.

2 Responses to Kuin pizza ilman pohjaa

  1. MaijaHoo says:

    Pohjaton pizza:)

  2. Maikku says:

    Eikös kuulosta hyvältä, pohjattomasti pizzaa, jossa ei ole pohjaa. Ruokien nimet tulevat ties mistä. Tämä muistaakseni siitä, kun mieheni kyseli,mitäs tämä on. Taisin sanoa, että aioin tehdä pizzaa, mutten jaksanut tehdä sitä pohjaa, tuli siis pizzantapaista ilman pohjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO