9/10/2014

Suklaasuiden iloksi

Sain ystävältäni tämän kakun reseptin jo viime syksynä. Se on muistaakseni peräisin Ruotsista ja kätkee sisäänsä paitsi tuhdin annoksen tummaa suklaata, myös tuoretta punajuurta. Jos raaka-aineista kertoo ennen kuin kahvivieraat ovat kakkua maistaneet, ilmeet ovat vähintäänkin epäluuloisia: punajuurta kakussa!
Jos sen sijaan paljastaa tämän seikan vasta kun ensimmäiset suupalat on syöty, hämmästys on suuri, sillä maku on todella herkullinen ja täyteläinen.

Mikään kevyt herkkupala ei Rönnbergan suklaakakku ole, mutta olen sitä mieltä, että silloin kun nautiskellaan, tehdään se kunnolla. Aidoista raaka-aineista syntyy parhaita makuja, eikä kukaan syö kakkua joka päivä, joten huonoa omaatuntoa ei kannata potea.
Kakusta riittää aika monelle herkuttelijalle, sillä jo ohut viipale tyydyttää makeannälän. Olen intohimoinen tumman suklaan ystävä ja täytyy sanoa, että tässä sitä on jopa minulle yllin kyllin. Jos oikein haluaa panna elämän risaiseksi, voi kakun kanssa tarjota vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljasokerilla maustettua mascarponejuustoa.

RÖNNBERGAN PUNAJUURIKAKKU
300 g hienoksi raastettua punajuurta
200 g voita
300 g tummaa suklaata
4 isoa munaa
300 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria,
350 g vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita munavaahtoon punajuuri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä suklaavoiseos.
Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 150 asteessa noin tunnin ajan.

2 Responses to Suklaasuiden iloksi

  1. Kirsi says:

    Punajuuri ja suklaa ne vain yhteen sopii! Taidettiin jutella tästä reseptistä Kokkaa&Kuvaa kurssilla 🙂

    • Maikku says:

      No niinpä sopivat hyvin yhteen. Ja juuri tästä juttelimme kurssilla. Tätä kakkua ei tarvitse isoa palaa syödä, kun jo suklaanhimo talttuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO