29/01/2015

Munia ja mozzarellaa tomaattisoosissa

Minua eivät monimutkaiset reseptit yleensä pelota eikä pitkä ainesosaluettelo saa hylkäämään uutta reseptiä. Päinvastoin, joskus nautin kunnon haasteesta ja viitsin nähdä vaikka kuinka paljon vaivaa, jos joku uusi resepti näyttää kiinnostavalta.
Mutta on toisenlaisiakin päiviä. Niitä, jolloin ei jaksaisi edes jääkaapin ovea avata. Niihin päiviin on onnen omiaan tämä simppeli ruoka, joka sopii yhtä hyvin aamupalalle, brunssille kuin lounaaksi tai kevyeksi iltaruoaksikin.

Jos oikein tahtoo oikoa mutkat suoriksi, omatekoisen tomaattikastikkeen voi korvata vaikka purkillisella kaupan valmista pastakastiketta.  Tomaatin ja juuston liitto on aina yhtä hyvä ja kananmunat tuovat annokseen lisää ruokaisuutta. Juustoa voi  vaihdella oman maun mukaan. Mikä estää käyttämästä sinihomejuustoa, fetaa tai vaikka kutunjuustoa, jos mieli tekee. Hyvää tulee joka tapauksessa, sen uskallan taata.

PAISTETTUJA MUNIA TOMAATTIKASTIKKEESSA
oliiviöljyä
tomaattikastiketta
6 munaa
6 pientä mozzarellapalloa halkaistuina
tuoretta basilikaa tai rucolaa
suolaa (tarvittaessa) ja mustapippuria

Kastike:
400 g tomaattimurskaa
loraus punaviinietikkaa
oliiviöljyä
1 punasipulia
4 valkosipulin kynttä
chilihiutaleita
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
fariinisokeria

Tee ensin kastike. Pilko kuoritut sipulit ja hauduta niitä viitisen minuuttia öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua, kunnes kastike sakenee. Nosta kasari pois liedeltä.
Lämmitä öljy paistinpannussa ja lisää tomaattikastike. Anna kiehua hetki. Riko munat kastikkeeseen toisistaan erilleen. Puolita mozzarellapallot tai leikkaa isosta mozzarellajuustosta paloja ja asettele ne kananmunien väliin tai päälle, miten vain tahdot.
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes munat ovat kypsyneet ja mozzarella sulanut.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Riivi päälle runsaasti tuoreita basilikan- tai rucolan lehtiä. Tarjoa hyvän leivän kanssa. Nokare ranskankermaa kruunaa annoksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO