13/05/2015

Suklainen retrojälkkäri

Matematiikka oli koulussa inhokkiaineeni. Varmaan siksi, että olin siinä toivottoman huono. Onneksi naapurissa asui lukiossa opiskeleva Ritva, joka oppikouluaikana tankkasi oppia päähäni ennen matikankokeita. Ritva oli mukava, ja erityisen mukavaa oli kun laskut oli laskettu, sillä aika usein tiedossa oli yhteinen herkutteluhetki.

Nuori opettajani teki mielellään suklaakiisseliä ja sehän sopi minulle. Suklaa oli jo lapsena suosikkiherkkuni. Tuo 70-luvun jälkiruoka on vuosikymmenten kuluessa unohtunut, mutta jostain syystä se tuli yhtäkkiä mieleeni ja sitä oli pakko tehdä. Maistui edelleen todella herkulliselta.

Jos haluaa kiisseliin oikein syvän suklaan maun, sitä saa lisäämällä siihen kaakaojauheen lisäksi muutaman palan tummaa suklaata. Lapsuudessani kiisseli nautittiin sellaisenaan, mitään hienoja lisukkeita ei silloin juuri ollut. Kermavaahto, vaniljakastike, jäätelö tai tuoreet marjat ja hedelmät sopivat kyllä hyvin annoksen koristeeksi ja maustamiseksi.

SUKLAAKIISSELI
5 dl maitoa
3 rkl sokeroimatonta, tummaa kaakaojauhetta Suklaakiisseli2
3 rkl perunajauhoja
5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
muutama palaa tummaa suklaata
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja kuumenna tasaisesti sekoitellen. Kun kiisseli sakenee, nosta kattila pois liedeltä. Kaada kiisseli jälkiruokakulhoihin ja anna jäähtyä. Tarjoa mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO