17/09/2015

Vihdoinkin silakkaa

Ehdin käydä monta viikkoa kyselemässä kalakauppiailta silakkaa, mutta ei auttanut, kun oli silakan rauhoitusaika. Onneksi se nyt päättyi ja silakkaa on taas saatavilla.
Silakka on hyvä kala, josta saa nopeasti herkullista ruokaa. Omiin suosikkeihini kuuluvat valkosipulin ja persiljan maustamat, tomaattikastikkeessa uunissa paistuvat silakkafileet.
Kun niiden kaveriksi tekee perunasoseen, johon upottaa rasiallisen piparjuurituorejuustoa, syntyy maukas yhdistelmä. Lisukkeeksi riittävät sitruunaisella öljykastikkeella maustetut porkkananauhat.
Ja jos uunisilakoita jää (meillä vain harvoin), niitä voi nauttia myös kylmänä hyvän leivän kanssa.

TOMAATTISET UUNISILAKAT
500-600 g silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
4 valkosipulin kynttä pilkottuina
lehtipersiljaa silputtuna
voita

kastike:
1 dl tomaattiketsuppia
½ dl öljyä
3 rkl punaviinietikkaa

Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita jokaisen fileen päälle valkosipulia ja lehtipersiljasilppua. Taita fileet takaisin kalan muotoon ja lado vieri viereen voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada se silakkafileiden päälle. Asettele kalojen päälle vielä voinokareita makua antamaan ja paista 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.
Tarjoa piparjuurituorejuustolla maustetun perunasoseen kanssa. Tomaattiset uunisilakat maistuvat myös kylminä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO