14/01/2016

Kahviherneitä paahtamaan

En ole tähän asti ollut mikään suuri kikherneiden eli kahviherneiden ystävä. Ne ovat olleet  mielestäni jotenkin jauhoisia ja mauttomia palleroita, joita ei ilman marinointia tai kunnon maustepläjäystä ole tehnyt mieli syödä. Tyttären vinkistä kokeilin kerran paahtaa kikherneitä uunissa ja jopas mieli muuttui. Hurahdin paahdettuihin kahviherneisiin kertaheitolla. Tein niitä pienen satsin sillä ajatuksella, että saan salaattiin hiukan uudenlaisia sattumia.
Salaattiin ne eivät ehtineet, kun napsin ne kaikki sellaisenaan ilman mitään lisukkeita. En ole koskaan harrastanut esimerkiksi perunalastujen syömistä, mutta niiden ystäville paahdetuissa kikherneissä on oiva vaihtoehto. Ja sata kertaa terveellisempi.
Ei muuta kuin kahviherneitä maustamaan ja paahtamaan. Mausteita voi laittaa oman maun mukaan ja vaihdellen. Itse käytän tuttuja lempimausteita: mietoja chilihiutaleita, mustapippuria ja suolaa. Yhtä hyvin sopivat yrttimausteet tai vaikkapa curry, kurkuma ja paprikajauhe. Napostelun lisäksi paahdetut kikherneet sopivat hyvin erilaisiin salaatteihin tai vaikkapa sosekeiton somistukseksi ja lisukkeeksi.

Mausteiset kikherneet2

PAAHDETUT KIKHERNEET
1 tölkki (n.400 g) valmiiksi keitettyjä kikherneitä
öljyä
chilihiutaleita
mustapippuria
suolaa

Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä ja valuta hyvin. Painele niitä hiukan kuivemmaksi esimerkiksi talouspaperilla. Laita kulhoon, lorauta herneille tilkka öljyä, ripottele joukkoon mausteet ja sekoittele niin, että herneet maustuvat kauttaaltaan.
Levitä kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200 asteessa 15–20 minuuttia. Sekoittele välillä ja varo, etteivät pallerot pala. Anna jäähtyä ja nautiskele miten haluat.

Mausteiset kikiherneet3

2 Responses to Kahviherneitä paahtamaan

  1. Eppu Laurinsalo says:

    Ostin juuri tänään pari purkkia kikherneitä. Tykkään niistä kyllä muutenkin, mutta tätä reseptiä aion ehdottomasti koneilla. Kiitos siis!

  2. Maikku says:

    Eppu, ole hyvä. Niihin jää koukkuun, joten kannattaa tehdä kunnon satsi heti kerralla. Vaikka parilla eri maustesekoituksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO