30/03/2016

Kunnon kotiruokaa

Pinaattinen lohilaatikko2

Pääsiäisen herkuttelut ovat takana ja arki on alkanut. Se tarkoittaa sitä, että palataan tavallisen arkiruoan pariin. Ja se on minusta tosi hyvää. Esimerkiksi kaikenlaiset keitot ja kiusaukset ovat erinomaista kotiruokaa. Niissä on sekin hyvä puoli, että ne usein vain paranevat kun niitä lämmittää uudelleen.
Yksi suosikeistani on lohilaatikko. Aika usein tuttuja kotiruokia tulee tehtyä samalla hyväksi havaitulla reseptillä, mutta kuka estää kehittelemästä niihin välillä jotain vaihtelua. Lohilaatikkoon sopivat perunan lisäksi myös muut juurekset, esimerkiksi porkkana. Myös pinaatti antaa hyvän säväyksen.
Sen verran olen tässä ruuassa aina poikennut totutusta, etten tee liemeksi munamaitoa. Siitä en pidä missään laatikkoruuassa. Yleensä laitan liemeksi vain kaurakermaa, kananmunaa ei tarvita.

Pinaattinen lohilaatikko3

PINAATTINEN LOHILAATIKKO
1 iso lohifilee n. 700g
2 kg jauhoisia perunoita
2 porkkanaa
2 isoa sipulia
nippu tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pkt pakastepinaattia
4-5 dl kaurakermaa
voita

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä vähitellen. Laita pakastepinaatti ja anna sen sulaa kermaan. Sekoita liemeen myös tilli. Mausta suolalla.
Kuori ja viipaloi perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa lohifileestä nahattomia viipaleita. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, sipulia lohta ja mausta joka kerros suolalla ja mustapippurilla.
Kaada lopuksi vuokaan kerma-pinaattiliemi ja laita päälle voinokareita. Paista lohilaatikkoa uu-nissa 200 asteessa, kunnes perunat ovat pehmeitä ja laatikon pinta saanut kauniin värin.
Tarjoa lohilaatikkoa esimerkiksi ruisleivän, etikkapunajuurten ja salaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO