7/06/2016

Mansikkaa ja rapaperia

Kuten kaikki ystävät tietävät, en ole kovin innokas leipomaan. Leivon kyllä toisinaan, kun resepti on tarpeeksi yksinkertainen ja nopea toteuttaa.  Nämä mansikkaleivokset syntyvät näppärästi ja maistuvat suloiselta suvelta: kardemummalta, mansikalta, raparperilta ja valkosuklaalta. Leivoin näitä hampurilaisaterian jälkiruoaksi ja vaikka ähky oli jo melkoinen monen pihvin ja lisukkeiden testaamisesta, niin vain mahtui vatsaan vielä leivos hyvän kahvin kera.
(Kuvausastiat: Huittisten Satulinna Muoti ja Koti)

MANSIKKALEIVOKSET
1 dl sokeria
3 munaa
ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vaniljatanko
1 tl kardemummaa

Täyte
raparperihilloa
valkosuklaamoussea
tuoreita mansikoita

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko, kaavi siitä siemenet ja lisää keltuaissokerivaahtoon. Lisää myös kardemumma.
Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos huolellisesti sekoittaen keltuaisvaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi varovasti valkuaisvaahto.
Täytä taikinalla muffinssivuoat ja paista leivonnaisia kunnes ne saavat hiukan väriä ja ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ennen kuin täytät ne.
Laita leivospohjalle raparperihilloa, valkosuklaamoussea ja viipaloitua tuoreita mansikoita. Nosta päälle leivoksen hattu ja ripsauta koristeeksi hiukan tomusokeria.

h_kesäruoka6

VALKOSUKLAAMOUSSE
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
150 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Lisää keltuaiset suklaaseen ja sekoita tuorejuuston kanssa. Sekoita massa huolellisesti kermavaahtiin ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen kuin täytät leivokset.

IMG_3313

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO