20/08/2016

Uusi kaveri punajuurille

Uuden sadon punajuuret ovat lempijuureksiani. Niitä voisi syödä vaikka kuinka paljon. Useimmiten paahdan ne uunissa yrttien kanssa, ripotan päälle sormisuolaa ja maustan tummalla balsamicolla. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja nyt olen löytänyt punajuurille uuden, hyvän kaverin. Koska punajuuret paahtuvat uunissa aika makeiksi, kumppanissa saa olla hiukan kirpakkuutta. Sitä saa, kun sekoittaa purkilliseen ranskankermaa pari ruokalusikallista Dijonin karkeaa sinappia ja silppuaa vielä sekaan runsaasti tuoretta tilliä.

Jos kotona vielä sattuu olemaan sitruunalla maustettua oliivi- tai rypsiöljyä, kannattaa lisätä kastikkeeseen vielä sitäkin pieni loraus. Välttämätöntä se ei ole, kastike toimii ilmankin. Öljy kuitenkin hiukan notkistaa sitä, sillä sinappi ja tilli tekevät ranskankermasta aika paksua.

Kun asettelee punajuurilohkoja kauniisti lautaselle, annostelee niiden päälle kastiketta ja koristelee annoksen tillinkukinnoilla, saa hienon alkuruuan. Ihana, kokonainen ateria syntyy punajuurien, tilli-sinappikastikkeen, voissa paistettujen kuhafileiden ja kantterellien yhdistelmästä. Syysruokaa parhaimmillaan.

Punajuuria ja tilli-sinappikastiketta3

 

PUNAJUURIA JA TILLI-SINAPPIKASTIKETTA
uusia, pieniä punajuuria
sormisuolaa
1 prk ranskankermaa
2-3 rkl karkeaa Dijon-sinappia
iso nippu tuoretta tilliä silputtuna
loraus sitruunaoliiviöljyä

Kuori punajuuret, puolita tai lohko ne paloiksi ja paahda 200-asteisessa uunissa napakankypsiksi. Kun punajuuret ovat valmiita, ripottele niiden päälle hiukan sormisuolaa. Sekoita kastikkeen aineet ja tarjoa se kuumien punajuurten kanssa.

dav

dav

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO