2/08/2017

Pinaattilettuja kesälounaaksi

Kun tyttäret vielä asuivat kotona, yksi kesän mieluisimmista ruuista oli pinaattiletut, joiden kanssa kanssa syötiin itse tehtyä tonnikalatahnaa. Oman kasvimaan tuore pinaatti teki lettusista aivan erityisen maukkaita.

Lapset ovat aikaa sitten lentäneet pesästä, mutta pinaattilettuja tekee silti aina välillä mieli. Isoa kasvimaata ja pinaattipenkkiä ei enää ole, mutta yhtä hyvin lettuja saa aikaan pakastepinaatistakin.

Parhaat pitsireunaiset letut syntyvät valurautapannulla, jolla niitä useimmiten itsekin paistan. Kuvan letut tosin on tehty lettupannulla. Kuvat eivät tosin oikein tee oikeutta annokselle, sillä kesälomalla kuvasin vain kännykällä, mutta eiköhän näistä silti selviä, mitä syntyi. Työvaihekuvatkin jäivät pois, koska hoksasin vasta syöntivaiheessa, että nämä reseptit haluaisin jakaa myös Pilkkumissa.

PINAATTILETUT
1 ps (150 g) pakastepinaattia
3 munaa
5 dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
½ tl suolaa
sulatettua voita

Sulata pinaatti. Sekoita maitoon munat ja jauhot ja mausta suolalla. Lisää lopuksi voisula.
Paista makusi mukaan isoja tai pieniä lettuja ja tarjoa tonnikalatahnan ja salaatin kanssa.

TONNIKALATAHNA
1 prk tonnikalaa vedessä
200 g tuorejuustoa
0,5 dl kermaviiliä
1 sipuli varsineen
runsaasti tuoretta tilliä silputtuna
mustapippuria

nfd

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO