11/08/2017

Kukkakaalia ja jauhelihaa pannulla

Arkisin ei ruuanlaitto aina jaksa innostaa. Tunnustan, että työpäivän jälkeen yritän useimmiten päästä mahdollisimman helpolla. Onneksi meitä on nykyään pöydän ääressä useimmiten vain kaksi kaikkiruokaista, joten sitä ei juuri tarvitse miettiä, mikä tekee kauppansa.

Kesällä kaikki on jotenkin helpompaa kuin talvella. Tuoreita kasviksia on saatavilla vaikka kuinka, sen kun vain valitsee, mitä niistä kulloinkin haluaa tehdä. Perunoita meillä ei juurikaan arki-iltaisin keitellä. Tavallisimmin lautaselle päätyy salaattia, kypsiä kasviksia ja jotain lihaa, kalaa tai kanaa. Ruokakunnan toinen jäsen kun kaipaa muutakin kuin vihreää ja värikästä.

Näppärästi syntyy vaikkapa jauheliha-kukkakaalipannu, jossa jauhelihaan voi yhdistellä mieleisiään kasviksia ja mausteita. Hyvän lisän antavat erilaiset juustot. Tällä kertaa kruunasin annoksen feta-juustolla, joka oliivien kanssa toi hyvän suolaisen potkun lempeään kukkakaaliin ja italialaisella yrttimausteella ryyditettyyn jauhelihaan.

nfd

KUKKAKAALI-JAUHELIHAPANNU
400 g jauhelihaa
1 keskikokoinen kukkakaali
uutta sipulia
2 valkosipulin kynttä
vihreitä oliiveja
kirsikkatomaatteja
suolaa
mausteita maun mukaan
suolaa
feta-juustoa
persiljaa
öljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle jauheliha, ruskista se hyvin ja mausta esimerkiksi yrttimaustein. Siirrä kypsä jauheliha kulhoon odottamaan.
Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi, viipaloi isoimmat tarvittaessa. Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista kukkakaalia kunnes se hieman pehmenee. Älä kuitenkaan päästä liian kypsäksi.
Kaada jauheliha takaisin pannulle ja sekoita hyvin kukkakaalin joukkoon. Kuutioi kirsikkatomaatit ja lisää ne oliivien kanssa ruoan joukkoon. Mausta lisää tarvittaessa.
Lisää feta-juusto ja silputtua persiljaa vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

nfd

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO