5/12/2017

Naurista ja poroa juhlavasti

Jos ovat vielä itsenäisyyspäivän pikkutarjottavat mietinnässä, tässä yksi hyvä vaihtoehto, nimittäin naurisrieskat ja savuporotahna. Raaka-aineet sopivat loistavasti Suomi-juhlan henkeen, eikä valmistaminen ole vaikeaa.
Naurista on onneksi pitkästä aikaa ollut aika hyvin saatavilla kaupoissa, mutta ellei sitä löydy, lanttu sopii vallan mainiosti tilalle. Porotahna on herkullinen pari makealle nauriille. Ainakin meillä rieskat hupenevat aina hetkessä, sillä niitä syö mielellään vaikka vain voinokareen kanssa.

NAURISRIESKAT
300 g nauriita (tai lanttuja)
1 dl vettä tai maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1,5 dl spelttijauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
n. 1 rkl sulatettua voita

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuori nauriit ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta ja anna jäähtyä hetki. Lisää soseeseen spelttijauhot ja voisula, sekoita hyvin. Taikina saa olla aika löysää.
Nostele taikinasta lusikalla leivinpaperin päälle suupalan kokoisia kekoja, ripottele päälle jauhoja ja painele käsin litteiksi rieskoiksi. Paista, kunnes kypsyvät ja saavat hiukan väriä.

SAVUPOROTAHNA
100 g savuporoleikkelettä
1 päärynä
1 pieni punasipuli
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl ranskankermaa

Tarjoiluun
rosépippureita
pieniä salaatinlehtiä

Leikkaa savuporo pieneksi silpuksi. Kuori ja kuutioi päärynä ja punasipuli. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi.
Laita rieskalle pieni salaatinlehti, nosta päälle porotahnaa ja ripottele päälle koristeeksi muutama rosépippuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO