20/04/2018

Arjen hyvää pikaruokaa

Tiedättehän sen tunteen, kun työpäivän jälkeen pääsee vihdoin väsyneenä kotiin, raahaa kauppakassit sisään ja miettii, mistä ihmeestä saisi vielä voimia ruuanlaittoon. Tilanne on tuttu varsinkin niiltä ajoilta, kun lapset vielä olivat pieniä ja asuivat kotona, mutta eipä se ole outo kahden aikuisen huushollissakaan.
Nälkäisenä ja väsyneenä ei voi kuvitellakaan valmistavansa mitään, minkä saaminen pöytään kestää enemmän kuin puoli tuntia. Mieluummin vähemmän. Siinä tilanteessa kala on pelastus, sillä se kypsyy nopeasti.
Mausta ja laadusta ei itse tehdyssä pikaruuassa tarvitse tinkiä, tämä lohikastike on nimittäin oikein hyvää. Ja kala on myös terveellistä. Kastiketta voi kaiken lisäksi muunnella vaihtamalla mausteita ja tuorejuustoja. Niin siihen ei kyllästy, vaikka tekisi sitä joka viikko.

LOHIKASTIKE
n. 600 g lohifileetä
pätkä purjoa
öljyä
2,5 dl (kaura)kermaa
200 g tuorejuustoa (esimerkiksi paprika-chili tai piparjuuri)
ripaus suolaa ja valkopippuria
tuoretta tilliä

Irrota lohifileestä nahka ja leikkaa se kuutioiksi. Halkaise ja huuhdo purjo ja viipaloi se.
Lorauta hiukan öljyä kattilaan ja kuullosta siinä ensin purjosuikaleita. Lisää lohikuutiot ja paista ne kypsiksi. Lisää kaurakerma tai muu mieleisesi ruokakerma ja tuorejuusto. Anna juuston sulaa kastikkeeseen. Silppua joukkoon vielä runsaasti tuoretta tilliä. Tarjoa kastike pastan, riisin tai perunoiden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO