15/03/2019

Simppelisti silakkaa

Yhtenä lauantaina iski silakan kaipuu. Viime tipassa ehdin torin kalakauppiaalle, jolla onneksi oli vielä hiukan silakkafileitä jäljellä. Otin kaikki, ja kotona huomasin, että niitä taisi sittenkin olla tuplamäärä normaaliin ostosmäärääni verrattuna.

Olin ajatellut, että teen pitkästä aikaa silakkapihvejä, mutta kun hopeakylkiä oli tavallista enemmän, ei pannulla paistaminen monessa erässä houkutellut. Vaikka sehän on selvää, että silakat ja silakkapihvit pitäisi ehdottomasti paistaa valurautapannulla runsaassa voissa.

Vesi oli kielellä ja nälkä kurni vatsassa, joten päätin oikaista ja paistaa kalat uunissa. Sekoitin ruisjauhoihin suolaa ja ripottelin jauhot leivinpaperin päälle isolle leikkuulaudalle. Asettelin puolet silakkafileistä ruisjauhojen päälle nahkapuoli alaspäin. Sitten vaan joka fileelle mausteeksi suolaa ja valkopippuria, nokare valkosipulituorejuustoa ja hiukan tilliä ja toinen filee kanneksi päälle. Jauhotus kävi kätevästi siivilällä ripsautellen.

Kalat uunipellille, pieni loraus sulatettua voita jokaisen silakkapihvin päälle ja uuniin paistu-maan. Hyviä tuli, vaikkei yhtä rapeita kuin pannulla. Klassisesti kaveriksi perunamuusia ja salaattia.
Tässä siis hyvä ja halpa ja helposti toteutettava vinkki vaikka viikonlopun lounaaksi. Hyvää ruokahalua!

TUOREJUUSTOTÄYTTEISET SILAKKAPIHVIT
n. 600 g silakkafileitä
ripaus suolaa ja valkopippuria joka fileelle
100 g valkosipulituorejuustoa
tilliä
voisulaa

leivitykseen
1,5 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa

Sekoita suola ruisjauhoihin. Laita leivinpaperi esimerkiksi leikkuulaudan päälle ja ripottele jauhot tasaisesti leivinpaperille. Poista silakkafileistä halutessasi selkäevät ja asettele puolet fileistä ruisjauhojen päälle. Mausta joka filee ripauksella suolaa ja valkopippuria, nokareella tuorejuustoa ja tillisilppua. Asettele loput fileet jo maustettujen päälle nahkapuoli ylöspäin ja siivilöi päälle ruisjauhoja.
Nosta silakkapihvit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Valuta hiukan sulaa voita jokaisen pihvin päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO