4/09/2020

Kesäkurpitsasta on moneksi

Kesäkurpitsaa pukkaa nyt yhden jos toisenkin puutarha. Omassani sitä ei kasva, mutta kaupasta saa, ja myös ystävälliseltä naapurilta. Miedonmakuiset pötkylät ovat parhaita pieninä ja napakoina, jolloin siemenhöttö ei vielä ole vallannut koko vihanneksen sisustaa.

Napakoista kesäkurpitsoista saa hyvää lisuketta, kun vihanneskiekot upottaa kirpakanmakeaan marinointiliemeen. Idea on vähän kuin hölskytyskurkuissa, pitkää maustumisaikaa ei tarvita, syöntivalmista tulee nopeasti.

Marinoidut kesäkurpitsaviipaleet sopivat hyvin liharuokien lisukkeeksi. Alkusyksyllä voi vielä mainosti grillata aina kun sää sallii ja tarjota marinoitua kesäkurpitsaa grilliruoan kanssa. Yhtä hyvin se sopii syksyisiin lihapatoihin ja vaikka voileiville hyvän juuston kumppaniksi.

MARINOITU KESÄKURPITSA
Napakka kesäkurpitsa tai kaksi (n. 250 g)
liemi:
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl valkoista balsamicoa
0,5 dl oliiviöljyä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl rosépippureita
tuoretta rosmariinia ja timjamia

Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Laita kesäkurpitsaviipaleita, valkosipulia, rosépippureita sekä rosmariinia ja timjamia kerroksittain lasitölkkiin tai tarjoiluastiaan.

Sekoita sitruunamehu, valkoinen balsamico, hunaja ja oliiviöljy hyvin keskenään ja kaada kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Voi sekoitella hiukan, että marinadia menee viipaleiden väliin. Anna maustua 15–20 minuuttia viileässä. Tarjoile haluamasi ruuan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO