23/04/2021

Maukkaita muruja parsakaalista

Olen käyttänyt kokkailuissani aika vähän valmiita salaattisekoituksia tai valmiiksi pilkottuja juureksia, koska niiden tekeminen omin käsin ei ole minusta ollut niin kovin suuritöinen homma. Nyt olen kuitenkin alkanut laiskistua ja oikaisen arki-iltaisin mielelläni siinä missä voin.

Tällä hetkellä olen vallan ihastunut parsakaaliin, jota saa nyt kaupasta valmiiksi hienonnettuina muruina. Parsakaali on yksi lempikaaleistani, mutta jotenkin siitä tuntuu aina menevän osa hävikkiin. Koko parsakaalin voi kyllä käyttää, mutta usein esimerkiksi kaalikukinnon ”jalka” on kuiva ja puumainen ja jää siksi käyttämättä.

Kun parsakaali on valmiina muruina, joka muru tulee syötyä. Kaiken lisäksi siitä valmistuu ruoka todella nopeasti. Ei tarvitse kuin lorauttaa paistinpannulle vähän öljyä ja antaa murujen paahtua, kunnes ne ovat napakankypsiä. Makua antamaan olen lisännyt sinihomejuustomuruja tai pestoa. Sinihomejuustoinen tai pestoinen parsakaalipannu on hyvä lisäke tai salaatin korvike. Ja ellei annosta tarvitse jakaa kenenkään kanssa, se riittää esimerkiksi vaikkapa pihvin tai kalan kanssa koko ateriaksi.

Murupaistoksen sekaan voi laittaa melkeinpä mitä vaan oman maun mukaan, esimerkiksi pähkinöitä, muista kasviksia, fetajuustokuutioita. Muunnella voi mielin määrin.

Myös kukkakaalia on saatavana samanlaisina valmiina muruina kuin parsakaalia. Kumpikin sopii hyvin myös keittoihin, salaatteihin, risottoihin ja pastaruokiin

PARSAKAALIPANNU
1 rasia (300 g) parsakaalimuruja
kevätsipulia
75 g sinihomejuustomuruja tai 2-3 rkl pestoa
(suolaa)
mustapippuria
2-3 rkl öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää parsakaalimurut. Paista vain sen verran, että parsakaa-li on vielä napakkaa. Lisää joukkoon sinihomejuusto tai pesto.
Tarjoa lisäkkeenä tai sekoita vaikka risoton tai pastan joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO