27/11/2022

Ylikypsät banaanit kakkuun

En pysty syömään liian kypsiä banaaneja, ne ovat aivan liian makeita. Samasta syystä en ole ollut erityisemmin myöskään banaanikakun ystävä.

Parhaita banaanit ovat juuri ja juuri kypsinä. Silti hedelmävadilta löytyy tämä tästä pari banaania, joiden kuoret ovat jo alkaneet mustua. Yleensä käytän ylikypsät banaanit smoothieen, mutta nyt päätin antaa banaanikakulle mahdollisuuden.

Lopputulos ei ollut hassumpi. Kakku on helppo tehdä, kun ei tarvitse muuta kuin sekoittaa ainekset keskenään. Aineksia voi myös muunnella; ellei ole muscovado- tai fariinisokeria, taikinaan voi laittaa tavallista kidesokeria. Myösään spelttijauhot eivät ole välttämättömyys, kaikki jauhot voivat hyvin olla vehnäjauhoja, minä vaan satun pitämään speltin pähkinäisestä mausta.

MEHEVÄ BANAANIKAKKU
2 ylikypsää banaania
2 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
½ dl appelsiinimehua
½ dl kaurakermaa
1 dl muscovado- tai fariinisokeria
100 g sulattettua voita
2 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
pekaanipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka korppujauhoilla ja asettele vuoan pohjalle pekaanipähkinöitä.
Hienonna banaanit haarukalla soseeksi. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu.

Sekoita banaanisoseen joukkoon kananmunat, appelsiinikuori- ja mehu, sokeri ja kaurakerma sekä sulatettu voi.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita jauhoseos nuolijalla banaaniseokseen.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua noin 45 minuuttia.
Ota kakku uunista ja kumoa jäähtyneenä tarjoiluvadille. Ripottele päälle tomusokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO