26/05/2023

Pumpulinpehmeitä pannukakkuja

Amerikkalaisissa elokuvissa paistetaan usein aamiaiselle pulleita pannukakkuja, joita syödään runsaan vaahterasiirapin kanssa.

Omaan makuuni siirappinen pannukakkupino näyttää aivan liian makealta aamiaisruoalta, mutta muutaman kerran vuodessa olen kyllä innostunut pikkupannareita paistamaan. Vaahterasiirapista en välitä, vaan herkuttelen pannukakut itse tehdyn hillon, tuoreiden marjojen ja hunajan kanssa.

Näiden pannukakkujen pumpulinpehmeän rakenteen salaisuus on ricotta-juustossa. Ne valmistuvat nopeasti vaikkapa viikonloppuaamiaiselle tai loma-aamujen brunssipöytään.

RICOTTAPANNUKAKUT
1 prk (250 g) ricotta-juustoa
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ricotta-juusto ja maito ja sekoita hyvin.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja ripaus suolaa. Lisää jauhoseos ricottaseokseen ja sekoita hyvin.

Paista lettupannulla voissa pieniä pannukakkuja keskilämmöllä. Liian kuumalla pannulla pannukakkujen pinta palaa eivätkä ne ehdi kypsyä sisältä.

Tarjoa esimerkiksi tuoreiden marjojen, hedelmien ja hunajan ja hillon kanssa. Ja jos oikein herkkua haluat, nokare mascarponejuustoa kruunaa annoksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO