Appelsiinin aromia broilerikääryleissä
Kesällä kokataan ulkona aina kun sää sallii. Kotipuutarhoissa ja mökkipihoilla grillit kuumenevat parhaimmillaan monta kertaa viikossa. Grillissä paistuvat usein makkarat, possun- ja naudanpihvit sekä broileri.
Broilerista moni valitsee grillattavaksi jotain valmiiksi maustettua tai marinoitua, esimerkiksi rintaleikkeitä. Joskus kannattaa kuitenkin ostaa maustamatonta lihaa ja valmistaa marinadi itse, lopputulos palkitsee kyllä vaivan.
Todella maukkaita ja herkullisia broilerikääryleitä syntyy broilerin paistileikkeistä (pakkauksessa taitaa tosin useimmiten lukea kananpojan paistileike). Niissä on enemmän rasvaa kuin esimerkiksi rintafileissä tai ohuissa minuuttipihveissä, joten ne eivät kuivu yhtä helposti grillattaessa.
Paistileikkeistä saa myös hyviä kääryleitä; kun täytteeksi laittaa makeaa apri-koosia ja feta-juustoa, ja kietoo kääryleet ilmakuivattuun kinkkuun, syntyy mainio makeansuolainen yhdistelmä. Hienon aromipohjan antaa appelsiinimarinadi.
Broilerikääryleiden kanssa maistuvat esimerkiksi grillatut vihannekset tai salaat-tia. Hyvä yhdistelmä syntyy myös ensin keitetyistä ja sitten grillissä paahdetuista uusista perunoista. Annoksen raikastaa tsatsiki, kurkusta, valkosipulista ja jogurtista tehty kreikkalaistyyppinen kastike.
APPELSIINIBROILERIA GRILLISSÄ
(4 annosta)
8 kpl kananpojan paistileikettä
suolaa
mustapippuria
tuoreita aprikooseja
n. 150 g feta-juustoa
sipulia
1 pkt (n. 120 g) ilmakuivattua kinkkua
Marinadi:
2 ison appelsiinin mehu (n. 3 dl)
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl soijakastiketta
1,5 rkl fariinisokeria
3 rkl punaviinietikkaa
3 valkosipulin kynttä
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
muutama timjaminoksa
Tee ensin marinadi. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet, raasta kuori yhdestä appelsiinista ja purista appelsiineista mehu. Toki marinadiin voi käyttää myös valmista appelsiinituoremehua.
Kuori pala inkiväärinjuurta ja raasta sitä marinadiin teelusikallisen verran. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää joukkoon muutama oksa tuoretta timjamia.
Kuivaa paistileikkeiden pinta paperilla ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Halutessasti voit nuijia leikkeitä lihanuijalla hiukan litteämmiksi, niin ne kypsyvät nopeammin.
Laita paistileikkeet laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle niin, että se lähes peittää leikkeet. Voit myös laittaa leikkeet muovipussiin ja kaataa marinadin sinne.
Siirrä paistileikkeet marinadissaan jääkaappiin ja anna maustua vähintään 3-4 tuntia, mielellään kauemminkin. Kääntele leikkeitä välillä, jotta ne maustuvat tasaisesti.
Ota leikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Valuta ne huolellisesti marinadista.
Huuhdo aprikoosit, halkaise ne, ota kivi pois ja viipaloi puolikkaat. Viipaloi myös sipuli ja feta-juusto.
Käännä paistileikkeiden rasvapuoli alaspäin, asettele leikkeille muutama aprikoosinviipale, fetaviipale ja sipulia. Kääri tiukaksi kääryleeksi ja kiedo jokaisen kääryleen ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua.
Paahda grillissä kääryleiden pinta rapeaksi ja jatka grillausta epäsuoralla lämmöllä, kunnes kääryleet ovat kypsiä. Kääntele kääryleitä usein grillauksen aikana. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen uusien perunoiden ja tsatskin kanssa.
2 Responses to Appelsiinin aromia broilerikääryleissä
Vastaa
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- joulukuu 2024 (1)
- marraskuu 2024 (2)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)
Olipa herkullista grillibroileria. Tämä resepti menee jatkoon.
Hei! Olipa kiva kuulla, että tykkäsit. Ja kiitos myös palautteesta, se on aina tervetullutta.
T. Marja-Liisa