3/04/2024

Broileripannussa paljon väriä ja makua

Ravitsemusasiantuntijat muistuttelevat, että kasviksia ja hedelmiä pitäisi syödä vähintään 500 grammaa joka päivä. Meitä kannustetaan myös poimimaan ostoskoriin mahdollisimman monen värisiä kasviksia.
Läheskään kaikki eivät noihin tavoitteisiin pääse, mutta aina kannattaa yrittää.

Meillä syödään joka aterialla salaattia, mutta paljon enemmänkin kasviksia voisi vielä käyttää. Yritän kyllä sujautella niitä vähän joka ruokaan, esimerkiksi tähän broileripannuun, jossa toteutuu myös kehotus käyttää monen värisiä kasviksia.

Väriä tuovat kirsikkatomaatit, herneet ja babypinaatti, ja mukavan makeahkon säväyksen kastikkeeseen antaa ananas, tosin tällä kertaa säilykepurkista.
Runsaasti makua ja väriä broilerin paistileikkeet saavat myös mausteista, esimerkiksi paprikajauheesta, currysta ja kurkumasta. Mausteita voi toki halutessaan vaihdella sen mukaan, mistä itse pitää ja mitä omasta maustevarastosta löytyy.

Broileripannu valmistuu nopeasti ja on siten näppärä arjen ruokavaihtoehto, joka maistuu esimerkiksi riisin tai pastan kanssa.

VÄRIKÄS BROILERIPANNU
(4 annosta)
n. 600 broilerin paistileikkeitä
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl kurkumaa
1 tl oreganoa
½ tl chilijauhetta
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (230 g) ananasmurskaa
1 rkl soijakastiketta
150 g kirsikkatomaatteja
50 g babypinaattia
100 g pakasteherneitä
kevätsipulia
4 dl kaurakermaa tai ruokakermaa
öljyä

Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa paistileikkeet kolmeen osaan. Sekoita mausteet ja suola sekä tilkka öljyä isossa kulhossa. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero mausteet niihin huolellisesti.
Kuori ja pilko valkosipulin kynnet, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna muutama kevätsipulin varsi.
Lorauta paistinpannulle öljyä, ja kun se on kuumentunut, ruskista paistileikkeet kauttaaltaan. Lisää pannulle valkosipulin kynnet ja anna paistua hetki.
Kaada kaurakerma paistileikkeiden päälle pannuun ja mausta soijakastikkeella. Lisää myös ananasmurska liemineen ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO