9/07/2024

Broilerijauhelihasta kääryleitä grillissä

Broilerijauheliha on hyvä arkiruuan raaka-aine. Se on kevyttä ja nopeasti kypsyvää, mutta sen olen huomannut, että mausteita se vaatii enemmän mausteita kuin muut jauhelihat. Näin kesällä broilerin jauhelihasta voi valmistaa monenlaista ruokaa myös grillissä.

Hyvä kesäinen lounas syntyy esimerkiksi broilerikääryleistä, joiden täytteenä on sulatejuustoa ja ananasta. Juustoa voi vaihdella mielensä mukaan, sulatejuuston tilalle voi laittaa yhtä hyvin sinihomejuustoa, sillä sekin sopii mainiosti ananaksen kaveriksi. Makua kääryleisiin antaa myös jauhelihan ympärille kiedottu pekoniviipale.

Broilerikääryleet maistuvat mainiolta uusien perunoiden, grillattujen kasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa. Makealla chilikastikkeella maustettua kermaviilikastiketta meillä syödäään monen muunkin ruuan kanssa.

BROILERIKÄÄRYLEET
(6-8 annosta)
800 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
öljyä
1 dl korppujauhoja
1 iso kananmuna
2 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
½ rkl oreganoa
½ tl mustapippuria
200 g sulatejuustoa
1 tlk ananaspaloja mehussa
2 pkt pekonia

Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä, joko mikrossa tai paistinpannulla. Anna jäähtyä.
Sekoita broilerinjauhelihaan korppujauho, kananmuna, soijakastike, mausteet ja sipuli.
Valuta ananaspalat mehusta, Paloittele sulatejuusto pieniksi paloiksi.
Levitä jauheliha litteäksi levyksi leivinpaperin päälle ja jaa esimerkiksi veitsellä sopivan kokoisiin ruutuihin. Jos levystä tuntuu tulevan liian paksu, jaa jauhelihamassa kahteen osaan ja tee kaksi levyä.
Laita jokaiselle jauheliharuudulle pala sulatejuustoa ja ananasta. Muotoile kääryleiksi ja kiedo jokaisen kääryleen ympärille pekoniviipale.
Grillaa kunnes kääryleet ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa. Voit paistaa kääryleet myös 200-asteisessa uunissa.
Tarjoa uusien perunoiden, grillattujen kasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa.

KERMAVIILIKASTIKE
200 g kermaviiliä
2 rkl makeaa chilikastiketta

Broilerikääryleet on helppo valmistaa, kun taputtelee jauhelihan ensin leivinpaperin päälle levyksi ja jakaa sen sopivan kokoisiksi ruuduiksi.
Broilerikääryleitä ei kannata grillata liian pitkään, ettei niistä tule kuivia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO