20/09/2011

Kukkakaalista muutakin kuin gratiinia

Takana on ihana kesä, jonka lämpö ja kosteus kasvattivat runsasta satoa. Kasvisten ystävältä ei hyvän ruoan raaka-aineita ole puuttunut. Pikemminkin on ollut valinnanvaikeus, mistä aterian milloinkin kokkaisi.
Aika usein tulee tehtyä samoista vihanneksista samoja asioita, esimerkiksi kukkakaalista gratiinia. Joskus kannattaa kuitenkin kokeilla muutakin, kukkakaali on nimittäin hyvää myös raakana salaatissa.
Sen mietoon makuun tuovat lisää potkua sinihomejuusto, pähkinät, kapris ja viinirypäleet. Ellei joku näistä aineksista sovi omaan makuun, aina voi soveltaa. Sinihomejuuston voi vaihtaa fetaan, pähkinät auringonkukansiemeniin, kaprikset oliiveihin ja viinirypäleet omenaan. Myös avokado sopii tähän salaattiin. Ei siis muuta kuin yhdistelemään.
Kukkakaalisalaatti sopii hyvin liha-, kala- ja kanaruokien kanssa, mutta käy yhtä mainiosti alkuruoaksi hyvän leivän kanssa.

KUKKAKAALISALAATTI

1 kukkakaali (n. 500 g)
100 g pähkinäsekoitusta
200 g viinirypäleitä tai pari omenaa
1 pieni purkki kapriksia
pätkä purjoa
persiljaa
100 g sinihomejuustomuruja
mustapippuria
3 rkl valkoista balsamicoa
4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Pese kukkakaali ja viinirypäleet. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi ja halkaise rypäleet.
Rouhi pähkinät, mutta älä liian pieniksi paloiksi.
Leikkaa purjo renkaiksi ja silppua persilja. Valuta kapriksista liemi.
Laita kasvikset tarjoilukulhoon, sekoita joukkoon balsamico ja öljy ja rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää sinihomejuusto vasta hetki ennen tarjoilua ja sekoita varovasti.

One Response to Kukkakaalista muutakin kuin gratiinia

  1. Pingback: Kesän suosikkikaali | Pilkkumi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO