6/06/2017

Possua ja paprikoita

Kokit aina suosittelevat, että kannattaa käyttää lihalämpömittaria, jotta varmasti saa lihaan oikean kypsyysasteen. Meikäläinen tuppaa olemaan tässä asiassa aika huoleton.  Useimmiten liharuuat ovat grillissäkin onnistuneet hyvin näppituntumalla. Esimerkiksi kokonaisena grillatusta porsaan sisäfileestä sain hyvän ja mehevän, vaikka pelkäsin, että siitä tulee liian kuiva. Kun käyttää mittaria, ei tarvitse pelätä, mutta elämässä (ja grillauksessa) pitää joskus ottaa riskejä. Tällä reseptillä tuli ihan kelpo ateria kun lisukkeeksi paahdettiin myös pieniä paprikoita, joista grilli teki ihanan makeita.

GRILLATTU PORSAANFILEE
1 porsaan sisäfilee n. 600 g
1 dl omenamehua tai kuivaa omenasiideriä
0,5 dl öljyä
3 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1 tl savupaprikajauhetta (tai tavallista)
tuoretta timjamia tai rosmariinia

Poista fileestä kalvot terävällä veitsellä. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Laita liha esimerkiksi muovipussiin ja kaada sinne myös marinadi. Pyörittele pussia niin, että marinadi maustaa fileen joka puolelta. Anna maustua pussissa vähintään pari kolme tuntia, voit välillä käännellä pussia. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.
Kuivaa fileen pinnasta liika marinadi ja grillaa maltillisella lämmöllä joka puolelta yhteensä noin 20–30 minuuttia. Laita filee vielä folion sisään vetäytymään noin vartiksi. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa lisukkeiden kanssa.

GRILLIPAPRIKAT
200 g minipaprikoita
muutama valkosipulin kynsi ohuina viipaleina

Marinadi:
¼ dl punaviinietikkaa
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
ripaus suolaa

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi ja taittele rosmariinista lehtiä. Sekoita marinadin ainekset.
Laita paprikat laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle ja sekoita niin, että paprikat saavat kauttaaltaan marinadin makua.
Anna maustua muutama tunti. Marinadi pois ja nostele paprikat grilliin ja anna paistua, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä pintaansa. Kääntele usein, sillä paprikat palavat helposti.
Lihan tai kalan lisukkeena.

One Response to Possua ja paprikoita

  1. Pingback: Sillijäätelö sulaa suussa | Pilkkumi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO