12/12/2017

Uunin kesyttämät sipulit

Sipuli kuuluu meillä melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Tai oikeastaan sipulit, sillä tavallisen kel-tasipulin lisäksi käytän paljon niin punasipulia, purjoa kuin valkosipuliakin. Usein niitä lisätään ruokiin mausteeksi, mutta yhtä lailla sipulista saa myös hyvän lämpimän lisukkeen. Uunissa sipulin kirpakkuus kesyyntyy lempeäksi makeudeksi ja kun sipulit vielä täyttää, saa aika mukavan lisukkeen juhlavammallekin aterialle, vaikka joulun liharuuille.

TÄYTETYT PUNASIPULIT
4 isoa punasipulia
2 palaa vaaleaa leipää
½ pkt Amerikanpekonia
tuoretta timjamia
mustapippuria
vuohenjuustoa tai jotain muuta voimakasta juustoa.

Kuori punasipulit ja leikkaa niistä kärjet pois. Koverra lusikalla tai terävällä pikkuveitsellä  sipulin sisusta pois, mutta jätä vähintään kaksi sipulikerrosta jäljelle. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä sipuleita kunnes ne hiukan pehmenevät. Nosta reikäkauhalla lautaselle valumaan.
Silppua sipulin sisusta, poista leipäviipaleista kovat reunat ja leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös pekoni kuutioiksi. Laita pekoni paistumaan pannulle ja anna sen ruskistua hieman. Lisää joukkoon sipulisilppu ja leipäkuutiot ja paista vielä hetki. Hienonna joukkoon timjamia.
Nosta sipulit voideltuun uunivuokaan ja lusikoi täyte niiden sisään. Nostele pinnalle vuohenjuus-tonokareita. Jos käytät kovempaa juustoa, leikkaa se pieniksi tangoiksi ja paina täytteeseen. Paista uunisipuleita 200 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja juusto saa väriä.

One Response to Uunin kesyttämät sipulit

  1. Pingback: Kinkun sijaan kassleria | Pilkkumi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO