24/11/2020

Puolukkahillo, jossa on potkua

Olen kova tyttö keittelemään hilloja. Harmi vaan, ettei huushollissa ole hillokellaria, jonne purnukat voisi laittaa säilöön. Jääkaappia ei voi täyttää hillotölkeillä vielä parhaaseen marja-aikaan, joten ainut vaihtoehto on pakastaa marjat ja keitellä hilloja ja hillokkeita pitkin talvea.

Puolukkasato oli tänä vuonna hyvä, joten puolukkahilloon riittää aineksia vielä pitkäksi aikaa. Olen jo tehnyt sitä useamman satsin ja kun moni muukin tekee puolukoista sitä perinteistä hilloa, jota syödään esimerkiksi lihapullien kanssa, piti kehitellä jotain hiukan erilaista.

Puolukassa itsessään on jo paljon makua, mutta kun mukaan lisää tuoretta inkivääriä ja punasipulia, saa hillokkeen, jossa on vielä enemmän potkua. Tämäkin sopii lihapullien kanssa, mutta vallan mainiolta se maistui myös lempeänmakuisella ricotta-juustolla päällystetyn mallasleivän kanssa.

Puolukkahilloke sopii hyvin myös ruokalahjaksi vaikkapa joulupöytään. Siellä se ei ole varmastikaan hassumpi seuralainen esimerkiksi kinkulle tai savukalkkunalle.

PUOLUKKA-INKIVÄÄRIHILLOKE
5 dl puolukoita
2 punasipulia
3 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
½ dl vettä
1 dl valkoista balsamicoa
2 dl hillosokeria

Kuori ja pilko punasipulit. Kuori pala inkivääriä ja raasta hienoksi raasteeksi.
Laita kaikki ainekset hillosokeria lukuun ottamassa kattilaan. Keitä, kunnes puolukat ja sipulit ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja soseuta hilloketta sauvasekoittimella niin, ettei siitä tule aivan sileää.
Lisää hillosokeri ja anna kiehua kymmenisen minuuttia.
Kaada hiloke puhtaisiin lasitölkkeihin ja säilytä viileässä.

One Response to Puolukkahillo, jossa on potkua

  1. Pingback: Itse tehty ruokalahja ilahduttaa aina | Pilkkumi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

IMG

PILKKUMI-PALSTA

Pilkkumi-ruokapalsta näki päivänvalon Lauttakylä-lehdessä maaliskuussa 2010. Pilkkumi tarkoittaa kulhoa, joten mikäs sen parempi sana kuvaamaan ruokaan liittyviä tarinoita. Nyt Pilkkumi on myös blogi, mutta jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti edelleen Lauttakylä-lehdessä.

KIRJOITTAJA

IMG Lauttakylä-lehden emerita-päätoimittaja, kokeileva kotikokki. Innostuu kotimaisesta lähiruoasta, rakastaa myös italialaisia herkkuja. Lempimakuja sitruuna, timjami, valkosipuli ja suklaa. Kokkaa enemmän asenteella huis hais kuin tip top.

RESEPTIT

IMG

ARKISTO