Punaista ja makeaa
Nyt kipin kapin kauppaan katsomaan, löytyisikö hedelmähyllystä vielä veriappelsiineja. Jos löytyy, kannattaa ostaa iso satsi ja tehdä niistä veriappelsiinihilloa. Pahoittelen, jos resepti tulee liian myöhään, mutta laittakaa talteen ensi vuotta varten ja olkaa valppaina, milloin näitä makeita, punalihaisia hedelmiä taas ilmestyy kauppaan. Niitä nimittäin saa vain rajatun ajan kerran vuodessa.
Nyt veriappelsiinien sesonki alkaa olla meillä lopuillaan. Minäkin heräsin siihen vähän liian myöhään, mutta ehdin kuin ehdinkin keitellä kaksi satsia ihanaa hilloa. Se on hiukan sottaista puuhaa, sillä nämä hedelmät ovat mahdottoman mehukkaita. Urakan jäljiltä keittiö saattaa olla täynnä punaisia, tahmeita mehuläikkiä, mutta työ palkitsee vaivan.
Parhaiten mehukkaan hedelmälihan saa talteen, kun leikkaa kuoret irti terävällä veitsellä. Kuoren valkoinen osa pitää saada pois mahdollisimman tarkkaan, sillä se ei maistu hyvältä.
Olen tietysti syönyt veriappelsiineja ennenkin, mutta nyt hurahdin ihan täydellisesti. Olen kova tyttö keittelemään kaikenlaisia hilloja. Kokeilen hillontekoa kaikenlaisista marjoista ja hedelmistä ja kun viime talvena tein sitä tavallisista appelsiineista, piti nyt testata, miten veriappelsiinin toimivat.
Hillosta tuli taivaallista. Olen syönyt sitä jogurtin kanssa, juureen leivotun, paahdetun maalaisleivän päällä tuorejuuston kanssa ja pannarin kaverina, vaikka en yleensä koskaan syö pannaria hillon kanssa. Juustojen kanssa en hilloa vielä ole kokeillut, mutta arvaan, että herkullinen makuliitto siitäkin syntyy.
VERIAPPELSIINIHILLO
n. 1 kg veriappelsiineja
1 sitruunan mehu
0,5 dl vettä
450 g hillosokeria
Kuori veriappelsiinit huolellisesti terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmäliha kalvottomiksi lohkoiksi. Laita kulho alle, että saat talteen hedelmistä valuvan mehun. Laita mehu ja hedelmälohkot kattilaan, purista sitruunasta mehu ja lisää se, sekä vesi joukkoon.
Jos haluat sileämpää hilloa (niin kuin minä), soseuta veriappelsiinit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keittele miedolla lämmöllä 30–45 minuuttia sekoitellen. Kuori pinnalle tullut vaahto pois ja kaada kuumennettuihin, puhtaisiin lasitölkkeihin.
Keittoajasta riippuu, miten kiinteää hilloa tulee. Mitä pitempään keittää, sitä paksumpaa se on, kolmessa vartissa syntyy marmeladimainen lopputulos. On hyvä huomata, että hillo kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä ja nauti.
One Response to Punaista ja makeaa
Vastaa
KIRJOITTAJA
Tagit
RESEPTIT
ARKISTO
- joulukuu 2024 (1)
- marraskuu 2024 (2)
- lokakuu 2024 (2)
- syyskuu 2024 (2)
- elokuu 2024 (2)
- heinäkuu 2024 (2)
- kesäkuu 2024 (2)
- toukokuu 2024 (2)
- huhtikuu 2024 (2)
- maaliskuu 2024 (2)
- helmikuu 2024 (1)
- tammikuu 2024 (1)
- joulukuu 2023 (4)
- lokakuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (2)
- heinäkuu 2023 (1)
- kesäkuu 2023 (3)
- toukokuu 2023 (2)
- huhtikuu 2023 (1)
- maaliskuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (1)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (1)
- syyskuu 2022 (1)
- helmikuu 2022 (1)
- marraskuu 2021 (3)
- lokakuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (1)
- marraskuu 2020 (4)
- syyskuu 2020 (2)
- elokuu 2020 (3)
- huhtikuu 2020 (2)
- maaliskuu 2020 (1)
- helmikuu 2020 (1)
- joulukuu 2019 (1)
- syyskuu 2019 (1)
- elokuu 2019 (1)
- maaliskuu 2019 (1)
- joulukuu 2018 (2)
- marraskuu 2018 (3)
- lokakuu 2018 (2)
- syyskuu 2018 (2)
- heinäkuu 2018 (2)
- kesäkuu 2018 (2)
- huhtikuu 2018 (2)
- maaliskuu 2018 (1)
- helmikuu 2018 (1)
- joulukuu 2017 (5)
- lokakuu 2017 (1)
- syyskuu 2017 (4)
- elokuu 2017 (4)
- kesäkuu 2017 (5)
- maaliskuu 2017 (1)
- helmikuu 2017 (1)
- marraskuu 2016 (4)
- syyskuu 2016 (1)
- elokuu 2016 (1)
- kesäkuu 2016 (2)
- toukokuu 2016 (1)
- huhtikuu 2016 (3)
- maaliskuu 2016 (2)
- helmikuu 2016 (1)
- tammikuu 2016 (2)
- lokakuu 2015 (1)
- syyskuu 2015 (1)
- heinäkuu 2015 (1)
- kesäkuu 2015 (1)
- toukokuu 2015 (1)
- huhtikuu 2015 (1)
- maaliskuu 2015 (2)
- tammikuu 2015 (2)
- joulukuu 2014 (1)
- marraskuu 2014 (1)
- lokakuu 2014 (3)
- syyskuu 2014 (4)
- toukokuu 2014 (1)
- huhtikuu 2014 (1)
- maaliskuu 2014 (2)
- tammikuu 2014 (2)
- joulukuu 2013 (1)
- marraskuu 2013 (1)
- lokakuu 2013 (1)
- syyskuu 2013 (1)
- elokuu 2013 (1)
- heinäkuu 2013 (1)
- kesäkuu 2013 (2)
- toukokuu 2013 (1)
- huhtikuu 2013 (2)
- helmikuu 2013 (1)
- tammikuu 2013 (2)
- joulukuu 2012 (1)
- marraskuu 2012 (1)
- lokakuu 2012 (2)
- elokuu 2012 (1)
- heinäkuu 2012 (1)
- kesäkuu 2012 (1)
- huhtikuu 2012 (3)
- maaliskuu 2012 (4)
- tammikuu 2012 (1)
- marraskuu 2011 (1)
- lokakuu 2011 (3)
- syyskuu 2011 (1)
- heinäkuu 2011 (1)
- kesäkuu 2011 (2)
- toukokuu 2011 (1)
- huhtikuu 2011 (1)
- maaliskuu 2011 (1)
- helmikuu 2011 (2)
- marraskuu 2010 (1)
- lokakuu 2010 (2)
- syyskuu 2010 (2)
- elokuu 2010 (1)
- heinäkuu 2010 (1)
- kesäkuu 2010 (2)
- huhtikuu 2010 (2)
- tammikuu 2010 (1)
Pingback: Aurinkoista salaattia sesongin suosikeista | Pilkkumi